Sebastien Loeb prvi dan ni bil tako superioren, kot v dozdajšnjem delu letošnjega SP-ja, kjer je zmagal že na osmih relijih. Foto: EPA
Sebastien Loeb prvi dan ni bil tako superioren, kot v dozdajšnjem delu letošnjega SP-ja, kjer je zmagal že na osmih relijih. Foto: EPA
Harri Rovanpera
Harri Rovanpera po prvem dnevu drži tretje mesto. Foto: EPA

Norvežan, zmagovalec relija v Walesu v preteklih treh letih, je za francoskim svetovnim prvakom na prašnih cestah zaostal za 9,9 sekunde, dodatnih 10 sekund zaostanka pa si je prislužil s tem, ko je prepozno prišel na eno izmed preglednih točk med tekmovanjem. Izmed šestih hitrostnih preizkušenj, ki so bile na sporedu prvi dan, je kar tri sicer dobil Finec Marcus Grönhölm (skupno je četrti).

"Pred Cardiffom nisem razmišljal o naslovu prvaka. Mislim, da je to najbolj izenačen britanski reli v zadnjih letih, ki mi lahko ob idealnem razpletu res že prinese naslov prvaka, a s tem se ne obremenjujem. Upam, da bodo moje pnevmatike v nadaljevanju delovale bolje kot danes, to bi mi bilo v veliko pomoč v ogorčenem dvoboju za zmago."

Med najboljše svetovne dirkače se je vrnil Škot Colin McRae, ki s svojo škodo po prvem dnevu drži 13. mesto, med prvim dnem pa je bil najvišje na 9. mestu.

Vrstni red po 1. dnevu (6 od 17-ih HP):
 1. S. LOEB/D. ELENA                   
    FRA/citroen xsara        1:18:02,0 
 2. P. SOLBERG/P. MILLS                
    NOR/VB/subaru impreza       + 19,9 
 3. H. ROVANPERÄ/R. PIETILAINEN        
    FIN/mitsubishi lancer         41,5 
 4. M. GRÖNHOLM/T. RAUTIAINEN          
    FIN/peugeot 307             1:21,1 
 5. F. DUVAL/S. SMEETS                 
    BEL/citroen xsara           1:22,4 
 6. C. ATKINSON/G. MACNEALL            
    AVS/subaru impreza          1:31,3 
 7. H. SOLBERG/ MENKELUND              
    NOR/ford focus              1:31,9 
 8. M. MÄRTIN/M. PARK                  
    EST/VB/peugeot 307          1:36,7