Loeb je po nesrečnem prvem dnevu tokrat dokazal, da mu na nevarnih cestah kneževine ni para. Foto: EPA
Loeb je po nesrečnem prvem dnevu tokrat dokazal, da mu na nevarnih cestah kneževine ni para. Foto: EPA
Andrej Jereb
Slovenska posadka je zadovoljna z drugim dnem. Foto: RTV SLO

Aktualni svetovni prvak je sicer v zadnji etapi uvodnega dne zletel s ceste in poškodoval avtomobil, vendar ga je ekipi uspelo popraviti, tako da je soboto nadaljeval s petminutnim pribitkom, kar ga je očitno še dodatno podžgalo, saj je deklasiral konkurenco v vseh hitrostnih preizkušnjah.

Kljub temu Loeb, ki je doslej v kneževini zmagal že trikrat zapored, na 4. mestu za vodilnim Fincem Marcusom Grönholmom zaostaja 2 minuti in 40 sekund. Bližje sta mu še en Finec Toni Gardemeister in Avstrijec Manfred Stohl.

Slovenca sedaj na 6. mestu
Slovenska posadka Andrej Jereb - Miran Kacin je sobotne preizkušnje prestala brez večjih težav. V skupini N je v konkurenci 14 posadk po nesreči Bolgara Popova napredovala na 6. mesto. Za vodilnim Japoncem Fumiom Nutaharo zaostajata slabih osem minut.

"Zelo sem zadovoljen, da sva z Miranom uspešno prevozila današnji dan. Šele zdaj praktično dojemava razsežnosti tega relija, ki je res zelo naporen, dolg in utrudljiv. Potrebna je popolna koncentracija, saj smo tudi pri nesreči Popova videli, da se hitro lahko kaj pripeti. Na srečo je z njim vse v redu. Sicer pa je bila zadnja hitrostna preizkušnja preko prelaza Col de Turini res nepopisna, gledalci so z lopatami stali ob progi in nanjo metali sneg. Okrog pet kilometrov je bila cesta povsem zasnežena. Res noro. Dvakrat sva bila danes tudi midva v kritični situaciji, a se je na srečo, tudi po zaslugi snežnih bankin, vse dobro končalo," je dejal Andrej Jereb.

Vrstni red po 2. dnevu (po 12/18 HP):  
 1. M. GRÖNHOLM/T. RAUTIAINEN          
    FIN/ford focus           2:36:10,2 
 2. T. GARDEMEISTER/J. HONKANEN        
    FIN/peugeot 307           + 2:05,9 
 3. M. STOHL/I. MINOR                  
    AVT/peugeot 307             2:08,8 
 4. S. LOEB/D. ELENA                   
    FRA/citroen xsara           2:41,6 
 5. S. SARRAZIN/D. PREVOT              
    FRA/subaru impreza          3:03,4 
 6. C. ATKINSON/G. MACNEALL            
    VB/subaru impreza           4:42,8 
7. D. SORDO/M. MARTI ŠPA/citroen xsara 5:01,6
8. G. PANIZZI/H. PANIZZI
FRA/škoda fabia 5:20,0