Marc Marquez je v najmočnejšem razredu motociklizma v skupnem seštevku slavil že šestkrat. Foto: EPA
Marc Marquez je v najmočnejšem razredu motociklizma v skupnem seštevku slavil že šestkrat. Foto: EPA

Zadnja prepreka za nastop 18. aprila v Portimau je še zadnji zdravniški pregled na samem prizorišču pred petkovimi prostimi treningi, so še sporočili iz ekipe Repsol Honda.

Osemkratni svetovni prvak je izpustil prvi dve preizkušnji sezone v Losailu v Katarju, potem ko so mu zdravniki odsvetovali prehitro vrnitev na stezo zaradi obremenitev nadlahtnice, ki si jo je zlomil na prvi dirki lanske sezone v Jerezu v Španiji.

"Zelo sem vesel, saj so mi zdravniki prižgali zeleno luč za vrnitev na dirkališča. Teh devet mesecev je bilo zelo zahtevnih, veliko je bilo nejasnosti ter vzponov in padcev. Zdaj bom lahko končno znova užival v svoji strasti," je na Instagramu zapisal Marquez.

Dirkač iz Cervere je izpustil celotno sezono 2020, potem ko je imel po grdem padcu številne težave zaradi prehitre vrnitve na stezo in posledičnih zapletov ter okužbe pri okrevanju.

Prvi dirki sezone v razredu motoGP sta sicer dobila dirkača tovarniške ekipe Yamahe, Španec Maverick Vinales in Francoz Fabio Quartararo. V skupnem seštevku pa po dveh drugih mestih vodi Francoz Johann Zarco (Pramac Ducati).