Jan Medved. Foto: Uroš Modlic
Jan Medved. Foto: Uroš Modlic

Aktualna slovenska podprvaka z dvokolesno gnanimi dirkalniki, ki tekmujeta v razredu RC4, sta reli končal na 42. mestu, medtem ko je bil Boris Požeg (Ford Fiesta rally3) 44.

Drugi dan je slovenska posadka v razredu RC4 dobila kar pet od osmih hitrostnih preizkušenj in se prebila nazaj na tretje mesto, ki ga je uspela obdržati tudi zadnji dan tega zahtevnega asfaltnega relija.

Ogier drugič slavil na Hrvaškem

V elitnem razredu je po 20 hitrostnih preizkušnjah zmagal Sebastien Ogier (Toyota Yariss). Osemkratni svetovni prvak je za svojo drugo zmago na Hrvaškem za 9,7 sekunde ugnal moštvenega kolega pri Toyoti, Valižana Elfyna Evansa. Tretji je bil Belgijec Thierry Neuville (Hyundai/+ 45,8).

V skupnem seštevku v vodstvu še naprej ostaja Neuville (86 točk), ki ima šest točk naskoka pred Evansom. Tretji je Francoz Adrien Fourmaux v Fordu (59), četrti pa Estonec Ott Tänak v Hyundaiju (53). Ogier ima na petem mestu 45 točk.

Ogier je sicer zadnji dan relija pričakal na tretjem mestu z nekaj več kot 11 sekundami zaostanka za vodilnim Neuvillom. A Francoz je vodstvo prevzel po 18. hitrostni preizkušnji in do konca dramatične nedelje na asfaltnih cestah v okolici Zagreba zadržal prednost.