Milan Bubnič. Foto: Radio Koper/youtube
Milan Bubnič. Foto: Radio Koper/youtube

Italijan je bil najhitrejši v obeh vožnjah, za njim sta se uvrstila Španec Joseba Iraola Lanzagorta (Nova NP01) in Čeh Petr Trnka (Norma M20). Od Slovencev sta bila v skupni konkurenci najvišje Vladimir Stankovič (Osella PA 21) na 18. in Milan Bubnič (Lancia delta HF integrale) na 19. mestu. Slednji je bil v svoji kategoriji I šesti.

Merli je na letošnji izvedbi lovil nov rekord steze, lani je dosežek postavil pri 2:05:372. Pred tem so sicer dirkači že dosegali čase pod dvema minutama, a ima zdaj proga med Ilirsko Bistrico in Šembijami nov zavoj po krožišču nedaleč od starta.

Zelo številčna udeležba
Zaradi velikega števila udeležencev ter tehničnih težav in trkov sta se obe vožnji nekoliko zavlekli, na startu druge je bilo še 190 dirkačev. Kot so sporočili prireditelji tekmovanja, je v kategoriji I zaradi težav z dirkalnikom v drugi vožnji odstopil vodilni po prvi vožnji Švicar s češko licenco Ronnie Bratschi, tako da je nazadnje slavil Poljak Karol Krupa. Bubnič je kot najboljši domači predstavnik v tej kategoriji napredoval na skupno šesto mesto.

Druga vožnja ni prinesla večjih sprememb v skupni razvrstitvi tekmovalcev v kategoriji II. Zmagovalec Merli je bil sicer za drobec hitrejši kot prvič, vendar je vseeno zaostal za svojim rekordom, v drugi vožnji je dosegel čas 2:07,501. Skupno je obe vožnji končalo 185 voznikov.

Slovenska dirka je bila predzadnja v konkurenci evropskega prvenstva, zadnja bo tretji septembrski konec tedna v Buzetu v hrvaški Istri.