Tim Gajser je v skupnem seštevku zadržal drugo mesto. Foto: HRC
Tim Gajser je v skupnem seštevku zadržal drugo mesto. Foto: HRC

V prvi vožnji je bil drugi Latvijec Pauls Jonass, tretji pa Litovec Arminas Jasikonis. Gajser je v težkih razmerah v blatu trikrat padel in lahko prišel le do desetega mesta. Najboljšemu slovenskemu motokrosistu, ki je v soboto kvalifikacije končal kot drugi, prehitel ga je le Cairoli, je šlo nekoliko bolje v drugi vožnji, ki se zanj sicer tudi ni končala brez težav. Na koncu je bil tako v tej vožnji kot skupno na dirki šesti. V tej vožnji sta bila drugi in tretji Nizozemec Brian Bogers ter Jonass.

Na zmagovalnem odru, na katerem prvič letos ni bilo Gajserja, sta Cairoliju družbo delala Jonass in Paulin. Preden so šli motokrosisti na enomesečni premor, je na Gajser enem svojih najljubših prizorišč v Pietramurati zmagal, pred tem pa bil še dvakrat tretji in enkrat drugi. Drugi slovenski predstavnik Klemen Gerčar je v prvi vožnji z dvema krogoma zaostanka pristal na 27. mestu, v drugi je bil 22., tako da je s skupno 26. mestom tudi v Mantovi ostal brez točke.

Po peti dirki v sezoni je v skupni razvrstitvi Cairoli še povečal prednost, zdaj ima 241 točk, Gajser je kljub slabši uvrstitvi obdržal drugo, ima pa 201 točko. Tretji je Paulin s 175. Naslednja dirka bo že naslednji teden v Aguedi na Portugalskem.

Gajser v blatu večkrat padel in bil šesti
Končni vrstni red:                   
 1. A. CAIROLI     ITA               
 2. P. JONASS      LAT               
 3. G. PAULIN      FRA               
 4. C. DESALLE     BEL               
 5. G. COLDENHOFF  NIZ               
 6. T. GAJSER      SLO               
                                     
Skupni vrstni red:                   
 1. A. CAIROLI     ITA            241
 2. T. GAJSER      SLO            201
 3. G. PAULIN      FRA            175