33-letni Belgijec Thierry Neuville hiti proti 15. zmagi kariere v svetovnem prvenstvu relija. Foto: EPA
33-letni Belgijec Thierry Neuville hiti proti 15. zmagi kariere v svetovnem prvenstvu relija. Foto: EPA

Neuville je tako ohranil prednost, ki si jo je prvič privozil v petek popoldne, ko je prehitel do tedaj vodilnega Evansa. Minimalno prednost sedmih desetink je danes povečal na 16 sekund, potem ko je dobil šest od sedmih brzincev.

A kljub dobri sobotni predstavi zmage še nima v žepu. Pred nedeljskim zadnjim delom relija bo namreč poleg Evansa napadal še drugi voznik Toyote, Francoz Sebastien Ogier, ki se z Evansom bori za naslov prvaka. Za vodilnim Belgijcem po drugem dnevu zaostaja 38 sekund.

Vendar bo moral obenem paziti še na dirkača za seboj, saj ima domačin Dani Sordo (Hyundai) le sekundo zaostanka za njim, medtem ko je peti Finec Kalle Rovanperä (Toyota) v popoldanskem delu današnje etape precej izgubil in zdaj za vodilnim zaostaja že minuto in 12 sekund.

"Ko gre vse po načrtih, je to zelo dobro. Užitek je bilo voziti, ni bilo sicer lahko, saj so bile razmere zahtevne in na jutranjem delu so bile ceste precej umazane. A imel sem dobre informacije opazovalcev in popolno zaupanje v avtomobil, šest zmag pa tudi ni slab dosežek," je drugi dan relija po Kataloniji ocenil vodilni Neuville.

Do konca relija so tako le še štiri hitrostne preizkušnje v nedeljo, zadnja bo power stage z dodatnimi točkami za SP.

V boju za letošnji naslov sta ostala samo Toyotina dirkača Evans in Ogier. Valižan, zmagovalec zadnjega relija na Finskem, ima na drugem mestu 166 točk, vodilni Ogier pa 190. Neuville je tretji s 130 točkami, a nima več možnosti, da bi v seštevku prehitel Valižana.

Po reliju v Kataloniji se bo sezona 2021 končala z relijem Monza konec novembra.