Tim Gajser je v tej sezoni dobil že 13 od 24 voženj! Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser je v tej sezoni dobil že 13 od 24 voženj! Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser
Slovenskega junaka je v Mantovi spodbujalo veliko navijačev iz domovine. Foto: hondaproracing.com
Gajser slavil pred številnimi slovenskimi navijači

19-letni Gajser je v soboto v kvalifikacijah zasedel drugo mesto. Tokrat je v prvi vožnji izjemno štartal, saj je odlično potegnil in se takoj izstrelil na prvo mesto. Nekaj prvih krogov je z njim stik držal le Maximilian Nagl, a kmalu ni zmogel več držati ritma.

Tik ob koncu polurnega dirkanja je Nemca prehitel še Belgijec Clement Desalle in osvojil drugo mesto, tretji je bil na koncu Francoz Gautier Paulin, Nagl pa se je moral zadovoljiti s četrtim mestom.
Četrtič dobil obe vožnji
V drugi vožnji je Gajser pet minut pred koncem ugnal do tedaj vodilnega Antonia Cairolija, ki je ob izjemnem dvoboju z 11 let mlajšim Slovencem naredil manjšo napako. Italijana, ki je v SP-ju drugi, je v zadnjem krogu prehitel še Paulin, tako da se je moral zadovoljiti s tretjim mestom. Zaradi poškodbe še drugo dirko zapored na štartu ni bilo Romaina Febvreja.
Motokrosist iz Makol je po Katarju, Španiji in Veliki Britaniji četrtič v tej sezoni dobil obe vožnji na istem prizorišču. S 50 točkami je na dirki za VN Lombardije suvereno slavil pred Paulinom (42), Desallom (40) in Cairolijem (35), ki je v prvi vožnji zasedel šesto mesto.
Navijači ustvarili izjemno vzdušje
"Druga vožnja je bila razburljiva, mislim, da najtežja v celotni sezoni, na trenutke skoraj nekoliko 'umazana'. S Cairolijem sva se odlično borila. Zadovoljen sem z dirko. Navijači so ustvarili izjemno vzdušje, hvala vsem za podporo," je po dirki z nasmeškom na obrazu razlagal Gajser.
Drugi Slovenec Jernej Irt, ki je odpeljal svojo prvo pravo dirko po poškodbi, je v prvi vožnji začel na zelo dobrem 15. mestu, a že v drugem krogu padel in končal na 27. V drugi je bil 26. in ni osvojil točk.

Motokrosiste zdaj čaka daljši odmor, saj bo naslednja dirka šele 24. julija v Brnu.

Vrstni red po 24 vožnjah (od 36):    
 1. T. GAJSER       Honda         532
 2. A. CAIROLI      KTM           440
 3. R. FEBVRE       Yamaha        408
 4. M. NAGL         Husqvarna     401
 5. J. BOBRIŠEV     Honda         396
 6. J. VAN HOREBEEK Yamaha        351
 7. V. GUILLOD      Yamaha        267
 8. G. COLDENHOFF   KTM           230
 9. S. SIMPSON      KTM           212
10. C. DESALLE      Kawasaki      210
...                                  
50. P. IRT          Yamaha          1
Gajser slavil pred številnimi slovenskimi navijači