Tim Gajser. Foto: AMZS
Tim Gajser. Foto: AMZS

Prado je po slabši predstavi na prejšnji dirki na Portugalskem, ko je prvič v sezoni ostal brez zmage, ostal tudi brez rdeče številke vodilnega v SP-ju. To je s tretjim mestom prevzel Gajser, obdržal pa jo bo tudi na nedeljski dirki, saj je v primerjavi s Pradom danes izgubil le točko.

Prado je dobil kvalifikacije na dirkališču, ki se imenuje po njem (Circuito Municipal Jorge Prado), Gajser je bil takoj za njim, potem pa so se zvrstili še Nizozemec Jeffrey Herlings, Francoz Romain Febvre in Nizozemec Calvin Vlaanderen.

Latvijec Pauls Jonass, zmagovalec Portugalske, je bil deveti.

Drugi slovenski predstavnik v MXGP-ju Jan Pancar je kvalifikacije končal na 18. mestu in tako v elitnem razredu še vedno ostaja brez točk v kvalifikacijskih preizkušnjah, te dobi najboljših deset.

V seštevku sezone je po današnjih kvalifikacijah Gajser prvi z 261 točkami, Prado jih ima 248, Febvre pa 227. Pancar je s 54 na 16. mestu.

Na dirki v Galiciji ima Slovenja predstavnika tudi v razredu MX2; prvič v sezoni nastopa Jaka Peklaj, ki je bil danes v kvalifikacijah 29. Dobil jih je Francoz Thibault Benistant.

Prva vožnja dirke za VN Galicije v Lugu v razredu MXGP bo v nedeljo ob 14.15, druga pa ob 17.10. V razredu MX2 bodo vozili ob 13.15 in 16.10.