Mateju Žagarju se ni uspelo prebiti med prvo osmerico, kljub temu pa ima realne možnosti, da tudi naslednjo sezono dirka med elito. Foto: EPA
Mateju Žagarju se ni uspelo prebiti med prvo osmerico, kljub temu pa ima realne možnosti, da tudi naslednjo sezono dirka med elito. Foto: EPA

V boju za prestižno lovoriko je bil v domačem Torunu še Poljak Bartosz Zmarzlik, a je Woffinden brez večjih težav ubranil deset točk naskoka pred zadnjo dirko, sezono je končal pri 139 točkah, s čimer se je po letih 2013 in 2015 veselil še tretjega naslova svetovnega prvaka.

Zmarzlik je ostal brez finala, 14 točk pa je bilo premalo, da bi lahko ogrozil tekmeca, tako da se je moral zadovoljiti z naslovom podprvaka s 129 točkami. Tretji v seštevku sezone je Šved Fredrik Lindgren (109).

Woffinden je kljub grdemu padcu v 11. vožnji prišel do finala, kjer je nato prepričljivo slavil. Z zmago je tudi preprečil prvi uspeh Rusu Artjomu Laguti, ki je pred tem dobil vseh šest voženj, finalno pa nato končal na drugem mestu. Tretji je bil v Torunu njegov rojak Emil Sajfutdinov.

Žagar upa na eno od štirih posebnih povabil
Manj uspešno se je sezona končala za slovenskega dirkača Žagarja; lovil je osmo mesto, ki v seriji grand prix še prinaša neposredno uvrstitev v naslednjo sezono, toda z le šestimi točkami v rednem delu in brez polfinala se mu želja ni uresničila. Žagar je tako zbral 79 točk in za deset zaostal za Rusom Emilom Sajfutdinovom na osmem mestu v SP-ju.

V kvalifikacijah za sezono 2019 ni bil uspešen, tako da mu preostane le upanje, da bo za nastope med elito 2019 dobil posebno povabilo organizatorja tekmovanja, ki za vsako sezono podeli štiri takšna vabila. Žagar ima možnost, da en t. i. wild card dobi. Poleg njega so najresnejši kandidati še Danec Nicki Pedersen, Poljak Patryk Dudek in Avstralec Chris Holder.