Matej Žagar ne bo tekmoval na domači dirki v Krškem. Foto: EPA
Matej Žagar ne bo tekmoval na domači dirki v Krškem. Foto: EPA

"Žal ta konec tedna ne bom nastopil na domači dirki serije SGP zaradi pretresa možganov, ki sem ga utrpel v nedeljo na tekmi v Čenstohovi. Odločitev je bila zame zelo težka, toda mislim, da je pravilna," je na profilu na Facebooku sporočil Žagar, novico o tem, da bo izpustil nastop na domači postaji SP-ja, pa je že potrdil tudi njegov poljski klub.

Žagar je grdo padel na nedeljski dirki poljske ekstralige, ko se je njegova Čenstohova borila z Gorzowom. Po dotiku s Krzysztofom Kasprzakom in Szymonom Wozniakom v šesti vožnji je slovenski dirkač končal v zaščitni ogradi, nanj pa je nato padel še njegov motor.

Na domači dirki v Krškem bo tako od slovenskih voznikov nastopil le Matic Ivačič, ki je dobil posebno povabilo prireditelja dirke, Žagarjevo mesto pa bo najverjetneje zasedel eden izmed tekmovalcev v SP-ju, ki imajo v tem tekmovanju status rezerv in vskočijo v primerih, kakršen je Žagarjev.

Krško bo osma dirka sezone, po sedmih od desetih je v vodstvu Britanec Tai Woffinden s 103 točkami, Poljak Bartosz Zmarzlik je na drugem mestu zbral 87 točk, še osem manj jih ima na tretjem mestu njegov rojak Maciej Janowski. Žagar je na devetem mestu, za osmim Rusom Emilom Sajfutdinovim zaostaja štiri točke.

Prireditev v Krškem se bo z uradnimi treningi začela v petek, dirka pa bo v soboto ob 19. uri.