Ignacio Cornejo je zmagovalec sedme etape. Foto: EPA
Ignacio Cornejo je zmagovalec sedme etape. Foto: EPA

Za čilskega dirkača je današnja etapna zmaga tretja na letošnji dirki. Etapo sta na drugem in tretjem mestu končala Argentinca Luciano Benavides (Husqvarna) in Kevin Benavides (KTM).
Današnji zmagovalec sicer ni povsem na vrhu skupnega seštevka, saj je na tretjem mestu, kjer zaostaja slabih sedem minut za Američanom Rickyjem Brabcom (Honda).

Na dolgi povezovalni etapi do štarta speciala sem rabil vso voljo, ki jo premorem, da na motorju nisem zaspal. Dvakrat sem za trenutek ali dva celo res zadremal. Na začetku etape sem bil tako prepočasen, da bi lahko resno napadel. Telo se mi je enostavno zbudilo šele na polovici etape.

Toni Mulec

Ta je bil danes v etapi peti, v primerjavi s čilskim tekmecem je danes izgubil sedem minut. Drugi skupno pa je Ross Branch iz Bocvane (Hero), ki pa ima le sekundo zaostanka.

Mulec etapo končal na 14. mestu
Dobre nastope nadaljuje tudi slovenski motociklist Toni Mulec. Po prosti soboti, ko so imeli udeleženci dirke edini dan premora, je nadaljeval v slogu zadnjih etap, ko se je uvrščal v prvo dvajseterico. Tokrat je etapo končal na 14. mestu z 22:27 minute zaostanka za zmagovalcem, kar mu je prineslo tudi izboljšanje položaja v skupnem seštevku, kjer je zdaj prav tako 14., za vodilnim zaostaja dve uri in 20 minut.

Mulec: Telo se je zbudilo šele na polovici etape
"Danes je bil dobesedno nor dan, dolg kar 873 km, ki sem ga bolj slabo začel. Dan počitka je na meni pustil posledice, kar sem približno pričakoval, tako da se zjutraj zelo težko zbudil. Na dolgi povezovalni etapi do štarta speciala sem rabil vso voljo, ki jo premorem, da na motorju nisem zaspal. Dvakrat sem za trenutek ali dva celo res zadremal. Na začetku etape sem bil tako prepočasen, da bi lahko resno napadel. Telo se mi je enostavno zbudilo šele na polovici etape," je po etapi med drugim dejal Mulec.

V ponedeljek je na Dakarju še en dolg dan: dirkače na poti do Ha'ila čaka 458 km dirkanja na čas in povezovalna etapa, dolga 220km.

Po kamnih in pesku najhitreje drvel Čilenec, Mulec 14.