Rok Turk je prvi štirikratni zaporedni državni prvak Slovenije. Na večni lestvici sta pred njim samo še Aleks Humar in rekorder Darko Peljhan. Foto: Radio Koper/Sandi Škvarč
Rok Turk je prvi štirikratni zaporedni državni prvak Slovenije. Na večni lestvici sta pred njim samo še Aleks Humar in rekorder Darko Peljhan. Foto: Radio Koper/Sandi Škvarč

Reli Idrija bi moral biti zadnja postaja letošnje sezone državnega prvenstva. A v prvem predvidenem terminu konec oktobra ga niso mogli izpeljati, prireditelji so nato sporočili, da bodo novembra še enkrat preučili možnosti za izvedbo. Zdaj pa je letošnja izvedba tekmovanja dokončno odpovedana.

Pandemija odnesla štiri relije
Idrija bi sicer morala biti četrta in zadnja postaja letošnje okrnjene domače sezone. Med drugim so morali zaradi epidemije novega koronavrusa odpovedati že relija v Vipavi in Novi Gorici, septembra pa je krovna zveza AŠ 2005 sporočila, da niti reli Ina Delta na Hrvaškem, ki je bil sprva tudi načrtovan kot del slovenskega DP-ja, ne bo štel za točkovanje.

Popoln izkupiček za Turka
Že pred odpovedjo idrijskega relija pa je bilo jasno, da je naslovu zelo blizu Rok Turk.
Branilec lanske zmage je namreč dobil vse tri dirke sezone 2020 v slovenski konkurenci (Velenje, Železniki in reli Poreč na Hrvaškem) in je tako z vsemi možnimi 90 točkami prepričljivo vodil v seštevku.

Za Turkom je sezono na drugem mestu končal Aleš Zrinski (66 točk), tretji pa je bil Aljoša Novak (48).

6x Peljhan, 5x Humar in zdaj 4x Turk
Turk je tako tudi sezono 2020 končal na prvem mestu, kar pomeni, da je že četrto leto zaporedoma na vrhu državnega prvenstva, kar doslej na slovenskem prvenstvu ni uspelo še nikomur. S štirimi naslovi zdaj le še za enega zaostaja za Aleksom Humarjem, medtem ko je najuspešnejši slovenski dirkač v reliju Darko Peljhan s šestimi lovorikami.