Ott Tänak. Foto: EPA
Ott Tänak. Foto: EPA

V letošnji sezoni je Estonec končal sodelovanje s Hyundaiem, sezono 2022 pa je končal na drugem mestu s 50 točkami zaostanka za prvakom, Fincem Kallejem Rovanperäjem iz Toyote.

Kot je sporočil Ford, bo Tänak nastopil na vseh 13 relijih za SP 2023. Njegov sovoznik ostaja Martin Järveoja, za zdaj pa še ni znano, kdo bo še član Fordove ekipe.

Leta 2011 je Tänak nastope v relijih najvišje ravni začel prav pri Fordu, leto pozneje je bil prvič na zmagovalnem odru. Prvo zmago za to ekipo je dosegel leta 2017, potem pa se je v naslednji sezoni preselil k Toyoti, s katero je leta 2019 postal svetovni prvak in prekinil prevlado francoskega dvojca Sebasteien Loeb/Sebastien Ogier, ki je pred tem skupaj zbral 15 zaporednih naslovov prvaka. Leto pozneje je odšel k Hyundaiu.

"M-Sport je ekipa, ki me je vzgojila kot dirkača. Imel sem trde lekcije, dobil sem izkušnje za nastope na najvišji ravni. Po pogovorih z vodstvom ekipe sem spoznal, da imamo veliko skupnih ciljev za prihajajočo sezono. Ker ekipo poznam, vem, da jih lahko uresničimo," je za spletno stran SP-ja v reliju pojasnil Estonec.

V ekipi so poudarili, da bodo z Estoncem za volanom svojega dirkalnika kot cilj v sezoni 2023 lovili naslov v vozniškem seštevku svetovnega prvenstva.