Rok Turk. Foto: Klavdij Blažko
Rok Turk. Foto: Klavdij Blažko

Velenjski reli je imel 11 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 132 kilometrov, prijavljenih pa je bilo 71 posadk, od tega 36 iz Slovenije. Štartno številko 1 je nosil Turk, ki je letošnjo sezono začel z zmago v Vipavski dolini, lani pa je v Velenju dobil vse hitrostne preizkušnje. Letos mu ta dosežek ni uspel, vendarle pa je bil najboljši na petih hitrostnih preizkušnjah, kar je bilo na koncu več kot dovolj za zanesljivo zmago.

Turkov glavni tekmec v državnem prvenstvu Marko Grossi je s sovoznico Taro Berlot (hyundai i20) po odstopu v Vipavski dolini lovil svoje prve točke v novi sezoni, v kateri brani naslov prvaka. Tokrat je bil skupno peti, med slovenskimi posadkami pa drugi, zaostal je dobro minuto za Turkom. Turk in Grossi sicer odstopata v slovenski konkurenci. Na reliju v Vipavi jima je bil najbližje Mitja Klemenčič s sovoznikom Vilijem Ošlajem (škoda fabia), tako je bilo tudi tokrat in tudi tokrat sta zaostala več kot tri minute.

Med tujci sta vlogi favorita upravičila mladi Čeh Kohn in predlanski nemški prvak Philip Geipel (škoda fabia) z drugim in tretjim mestom v skupni konkurenci.