Carlos Sainz je na Dakarju slavil spet po letu 2010. Foto: EPA
Carlos Sainz je na Dakarju slavil spet po letu 2010. Foto: EPA
Najstarejši zmagovalec relija Dakar

Za 55-letnikom Peugeota sta se zvrstila dva voznika Toyote, Nasser Al Attiyah iz Katarja in Južnoafričan Giniel de Villiers.

Sainz je zadnjo etapo končal šele na devetem mestu in zaostal 43:40 minute, a je kljub temu postal najstarejši skupni zmagovalec te zahtevne preizkušnje. To je hkrati tudi tretja zmaga za Peugeot v četrtem nastopu, francoski proizvajalec pa je že razkril, da prihodnje leto ne bo sodeloval.

Odkar je Sainz prvič zmagal na tem reliju leta 2010, je nato preizkušnjo končal le še enkrat. Kot je dejal, je bila njegova strategija, "da nekako preživi vožnjo čez sipine in si prednost pribori na hitrejših, bolj ravninskih etapah".

Med motoristi se je prve zmage v karieri veselil Avstrijec Matthias Walkner s KTM-om pred zmagovalcem zadnje etape, Argentincem Kevinom Benavidesom (Honda). Skupno tretji je bil Avstralec Toby Price (KTM). Edini Slovenec Simon Marčič je imel znova veliko težav. Po 68. mestu na zadnji etapi in zaostanku pol ure je dirko zaključil na skupnem 69. mestu z zaostankom skoraj 30 ur. Reli je končalo 85 motoristov.

Najstarejši zmagovalec relija Dakar