Marčičev motocikel je bil po padcu preveč uničen, da bi lahko slovenski motorist prišel do cilja 4. etape. Foto: MMC RTV SLO

Slovenski motociklist Simon Marčič je predčasno končal vzdržljivostni reli Dakar. Marčič je v četrti etapi od Arequipe do Moqueguaja, dolgi 510 km, na težkem odseku kmalu po startu pri veliki hitrosti padel. Čeprav je sam ostal nepoškodovan, je bila poškodba motocikla prevelika, da bi lahko končal etapo in dirko, so sporočili iz njegovega tabora.

"Skoraj v živo iz puščave ... Po padcu sem nadaljeval, a je na koncu verjetno motor 'zaribal' zaradi 'feš-feša' ... V helikopter nisem šel prostovoljno, ampak druge rešitve ni bilo. Zelo sem razočaran, ampak tako pač je na Dakarju," je na Facebooku zapisal Marčič.

Četrto etapo je dobil Američan Ricky Brabec (Honda), ki je tudi v skupni razvrstitvi najboljši. Med avtomobilisti je Katarec Naser Al Atijah povečal skupno vodstvo, potem ko je zmagal v četrti etapi, kar je zanj drugi etapni uspeh na letošnjem Dakarju. Danes bodo dirkači vozili na 776 km dolgi preizkušnji od Moqueguaeja do Arequipe.