Dakar je spet terjal smrtni davek (fotografija je simbolična). Foto: EPA
Dakar je spet terjal smrtni davek (fotografija je simbolična). Foto: EPA

Falcon, ki je drugič sodeloval na reliju Dakar, je pred več kot tednom dni 15 km pred koncem druge etape izgubil nadzor nad svojim motorjem, pri padcu pa si je poškodoval glavo, tako da so ga morali s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Al Duvadimi.

Reševalci, ki so na kraj nesreče prišli 16 minut po Falconovem padcu, so tedaj sporočili, da ni imel utripa, po bolnišničnem zdravljenju pa je danes zaradi hudih poškodb umrl.

Falcon je bil po prvi etapi na 79. mestu v skupnem seštevku.

Mulec na osmi etapi tretji v svojem razredu: Kot ples z motorjem
Zmagovalec osme etape (458 km) je medtem postal argentinski motorist Kevin Benavides. Na preizkušnji od Al Duvadimija do Haila je bil Toni Mulec trinajsti, za Argentincem je zaostal 9:23 minute. V skupni razvrstitvi vodi Čeh Jan Brabec, Mulec je na 14. mestu (+2:25:25). V svojem razredu rally2 je bil Mulec danes tretji:

"Prvi del je bil mivkast, bilo je veliko ne prav visokih, zato pa razpotegnjenih sipin, v katerih je bilo veliko lukenj. Prečenje teh sipin je bil kot ples z motorjem, ves čas me je premetavalo, a takšne odseke, ki zahtevajo veliko ravnotežja in znanja, imam v bistvu zelo rad."

"Hitrostna preizkušnja je bila razdeljena na dva dela, s kar 180 km dolgim transferjem med prvim in drugim delom. Drugi del speciala, ki smo ga štartali trdi od mraza, je bil kamnit in je zahteval še več koncentracije kot prvi del. Navigacija je bila zelo težka - enkrat sem se sicer izgubil tik pred koncem, a sem hitro našel pot nazaj. Žal takšna napaka mnogokrat pomeni, da padeš v skupino dirkačev, počasnejših od tebe, začne se vožnja v prah in moraš hočeš nočeš spustiti hitrost."