Ott Tänak je najbolje začel reli. Foto: EPA
Ott Tänak je najbolje začel reli. Foto: EPA

Razlike so res majhne. Tretji Valižan Elfyn Evans (Toyota) zaostaja le 19 sekund, Kalle Rovanperä pa še štiri več. Manj kot minuto pa zaostaja tudi še sedmi Belgijec Thierry Neuville (Hyundai).

Vozniki relija na severu Evrope

Rovanperä je sicer letos prvo ime svetovnega prvenstva v reliju. Mladi Finec je na dobri poti do naslova prvaka, saj ima po polovici sezone v žepu že pet zmag, zadnjo v Estoniji pred tremi tedni. Z njo je še povečal naskok v skupnem seštevku, kjer ima zdaj že več kot 80 točk prednosti pred zasledovalci. A 21-letni dirkač ima na Finskem še neuresničen cilj, saj na domačem reliju še ni zmagal.

Četrtkov superspecial je dobil Neuville, danes pa se je najbolje znašel estonski nekdanji svetovni prvak, ki je na finskem reliju že zmagal v letih 2018 in 2019.

"Na koncu sem skušal še malo dodati, a sem začel delati napake. Naporen dan je bil in komaj čakam na počitek," je po današnji etapi dejal Tänak. Vodilni v SP Rovanperä pa se je v zadnjih hitrostni preizkušnji dneva komajda izognil izletu s ceste. "Moram biti kar srečen. Sicer sem ves čas močno pritiskal, a bolje ni šlo," je priznal Rovanperä.

Do konca relija čaka dirkače še 12 hitrostnih preizkušenj, osem v soboto in štiri v nedeljo.

* Izidi, 1. etapa:
1. Ott Tänak/Martin Järveoja (Est/Hyundai)        50:40,7
2. Esapekka Lappi/Janne Ferm (Fin/Toyota)           + 3,8
3. Elfyn Evans/Scott Martin (VBr/Toyota)             19,3
4. Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Fin/Toyota)      21,0
5. Craig Breen/Paul Nagle (Irs/M-Sport Ford)         32,5
6. Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Jap/Irs/Toyota)  35,5
...