Gajser je bil v razredu MX2 svetovni prvak leta 2015, v elitnem razredu MXGP pa je bil najboljši v letih 2016, 2019, 2020 in 2022. Foto: www.alesfevzer.com
Gajser je bil v razredu MX2 svetovni prvak leta 2015, v elitnem razredu MXGP pa je bil najboljši v letih 2016, 2019, 2020 in 2022. Foto: www.alesfevzer.com

"Pripravljalno obdobje je za nami, čez dober teden se opravljamo v Argentino. Potekalo je dobro, brez velikih zapletov. Tudi prve tekme italijanskega prvenstva so bile dober kazalnik, da sem dobro pripravljen. Letos si želim odpeljati dobro, predvsem pa brez poškodb. Biti konstanten in se boriti za naslov svetovnega prvaka je moj cilj," je odločen Tim Gajser.

Sorodna novica Gajser: Hitro sem se pobral in sem spet na starih tirih

Telo mora zdržati naporen urnik
Lani se je poškodoval tik pred začetkom sezone in zato izpustil več kot polovico tekem. "Vedno je prostor za napredek. Dobro je biti dobro pripravljen pred sezono, a iz izkušenj vem, da je najbolje, da si pred začetkom nekje 90-odstoten, da lahko še nadgradiš. Sezona je dolga, čaka nas ogromno potovanj, 20 dirk po vsem svetu. Telo mora to zdržati, tudi mi smo samo ljudje. Ampak ogromno stvari je, kjer še lahko napredujemo," je še dodal.

Pancar opozarja na starte
V novi sezoni bo v njegovem razredu MXGP dirkal tudi Jan Pancar: "Priprave so bile zaradi drugega motorja malo drugačne, a so mi šle pripravljalne tekme kar dobro. Se že veselim tekme v Argentini. Povsod sem skušal še kaj dodati, biti še boljši. Starti bodo zelo pomembni, konkurenca bo zelo huda, veliko voznikov bo enako hitrih. Ampak bistvo je, da med sezono napreduješ in postajaš boljši iz tekme v tekmo."

Na domači sceni več kot 40 dirk
Luka Mežan
, vodja področja avto-moto šport pri AMZS-ju, je predstavil širok nabor tekmovanj, ki čakajo tekmovalce pod okriljem zveze. Na domači sceni bodo izvedli več kot 40 dirk, na evropskih in svetovnih prvenstvih pa bodo v središču poleg razreda MXGP še nastopi v motokrosu v EP-ju 250 in 125, aprila bo prva domača mednarodna dirka v Brežicah. Spidvejisti se bodo med drugim udeleževali kvalifikacij za grand prix, v trialu bo imela Slovenija prvič predstavnika v mladinskem EP-ju, dirkali bodo v pokalu narodov v motokrosu in spidveju. V kartingu pa bo slovenski predstavnik tekmoval tudi v prestižnem tekmovanju Fia Academy Trophy.

Gajser se bo devete sezone lotil zelo preudarno
Ob Gajserju v elitnem razredu tudi J. Pancar