Tim Gajser bo v nedeljo med favoriti za zmago. Foto: HRC
Tim Gajser bo v nedeljo med favoriti za zmago. Foto: HRC

Na dirko je bilo v različnih razredih prijavljenih pet slovenskih voznikov, vendar so Klemen Gerčer, Maks Mausser in Luka Milec nastop zaradi poškodb odpovedali.

S poškodbami se ne ukvarjajo samo nekateri najboljši slovenski motokrosisti, temveč tudi kandidati za najvišja mesta v razredu MXGP. Tako v Angliji pa tudi na naslednjih dveh dirkah v Valkenswaardu in Pietramurati ne bo nastopil Francoz Romain Febvre, ki je padel v drugi vožnji na uvodni dirki v Neuquenu v Patagoniji in si poškodoval gleženj, zato mora počivati vsaj šest tednov. Na omenjenih treh dirkah ga bo zamenjal Avstralec Dean Ferris.

Prav tako naj v Angliji še ne bi nastopil lanski svetovni prvak Jeffrey Herlings, ki sicer je na uradnem seznamu prijavljenih na dirko. Nizozemec je še vedno poškodovan, zato naj ne bi mogel braniti lanske zmage v Matterley Basinu, ko je premagal Antonia Cairolija.

Italijan prihaja v Anglijo kot zmagovalec letošnje uvodne dirke, kjer je imel najhujšega tekmeca v Gajserju ‒ ta je bil v obeh vožnjah drugi. Tudi tokrat sta Cairoli in Gajser, ki je na tej progi zmagal leta 2016, glavna kandidata za najvišje mesto. Štrene jima bo skušal premešati Belgijec Clement Desalle, zanimivo pa bo videti, kaj bo zmogel njegov rojak Jeremy van Horebeek, ki je bil s tretjim mestom presenečenje prve letošnje dirke. Velika pričakovanja imajo tudi angleški dirkači Shaun Simpson, Max Anstie in Tommy Searle.

Kvalifikacije bodo v soboto, dirka pa v nedeljo. Prva vožnja bo ob 13.15, druga ob 16.10.