Tim Gajser je na zanesljivi poti k naslovu svetovnega prvaka. Foto: Leon Andrejka
Tim Gajser je na zanesljivi poti k naslovu svetovnega prvaka. Foto: Leon Andrejka

Ker bo letos na sporedu ena preizkušnja manj od načrtovane, bodo imeli tekmeci še težje delo pri lovu na odličnega slovenskega motokrosista. Vodstvo tekmovanja je namreč pred dirko v Belgiji, preizkušnja v Lommelu bo uradno štela za VN Flandrije, sporočilo, da letos dirke v Omanu, ki bi sicer morala biti zadnja v koledarju sezone 2022, ne bodo izpeljali. Ne bodo je niti nadomeščali, tako da bo zadnja preizkušnja leta 2022 dirka v Afyonkarahisarju v Turčiji 4. septembra. Vključno s flandrijsko bo tako do konca sezone na sporedu še pet dirk.

Gajser je bil prejšnji teden v Loketu na Češkem tretji, a razmerje moči na vrhu se ni spremenilo. Še vedno ima namreč 125 točk naskoka, le da je zdaj njegov najbližji tekmec zmagovalec češke preizkušnje Švicar Jeremy Seewer. Skupno je zdaj nekdanji svetovni prvak pri 577 točkah, Seewer pa je prehitel Španca Jorgeja Prada na drugem mestu v SP, ima pa 452 točk. Še deset točk več zaostaja Prado.

Nekoč je mivkasta podlaga v Lommelu, ki velja za eno najzahtevnejših dirk sezone, Gajserju povzročala veliko težav. A z leti je naštudiral tudi to zanj ne najbolj domačo podlago, leta 2019 je tam prvič zmagal, leta 2020 pa je prav v Lommelu z dvema zmagama napravil odločilen korak na poti do naslova prvaka.

Skupni vrstni red, po 26 vožnjah (od 36):                 
 1. T. GAJSER      SLO/honda        577
 2. J. SEEWER      ŠVI/yamaha       452
 3. J. PRADO       ŠPA/GAS          442
 4. M. RENAUX      FRA/yamaha       410
 5. G. COLDENHOFF  NIZ/yamaha       399

"V zadnjih letih sem imel v Lommelu nekaj res odličnih dirk in rezultatov. Zato se bom tudi tokrat potrudil in dal vse od sebe. Želim priti na najvišja mesta na stopničkah, v Loketu se ni izšlo po načrtih, toda na koncu je bilo za seštevek SP-ja čisto v redu," je za spletno stran svoje ekipe Honda dirko v Belgiji napovedal Gajser.

"Zdaj nas čaka popolnoma drugačen izziv. Mislim, da bo precej več pravega dirkanja, saj lahko zelo hitro pride do napak, ki hitro odločijo dirko. Počutim se dobro in samozavestno, se že veselim Lommela in komaj čakam, da vidim, kako težka bo proga letos," še dodaja Gajser. Prva vožnja VN Flandrije bo v nedeljo v razredu MXGP ob 14.15, druga pa ob 17.10. V razredu MX2, kjer bo nastopil Jan Pancar, bosta vožnji uro prej.