Matej Žagar je na Poljskem osvojil končno šesto mesto. Foto: AMZS
Matej Žagar je na Poljskem osvojil končno šesto mesto. Foto: AMZS

Zmagal je Slovak Martin Vaculik pred Poljakom Bartoszem Zmarzlikom in Britancem Taijem Woffindnom. V finalu je bil še Poljak Patryk Dudek.

Žagar je sicer dirko izvrstno odprl in v prvih štirih vožnjah kar trikrat zmagal, enkrat je bil tretji in v zadnji vožnji četrti. V prvem polfinalu pa je pristal na tretjem mestu ter tako ostal brez finalnega nastopa.

V skupni razvrstitvi je na devetem mestu z 61 točkami, za osmim, Rusom Emilom Sajfutdinovom, zaostaja za štiri točke. Vodi Woffinden s 103 točkami, sledita mu Zmarzlik s 87 in njegov rojak Maciej Janowski z 79 točkami, ki je bil danes osmi.

"Veseli me, da sem trikrat zmagal, z nekoliko več sreče pri žrebu štartnih številk bi verjetno lahko naredil še kaj več, kljub vsemu pa je enajst točk v tem trenutku in po začetku letošnje sezone dober izkupiček, s katerim sem zadovoljen," je po dirki povedal Žagar. Pred domačo dirko v Krškem je še dodal: "Verjamem, da mi lahko enkrat uspe veliki met tudi v Krškem, kjer je tretje mesto še vedno moj največji uspeh."
Dirka v Krškem bo 8. septembra.

Žagar na Poljskem obstal v polfinalu
Žagar na Poljskem obstal v polfinalu