Reli Akropolis bo pravi pekel. Foto: GrP
Reli Akropolis bo pravi pekel. Foto: GrP

Vtisi so pozitivni. Ogled proge je na relijih svetovnega prvenstva zelo strogo omejen, saj lahko tekmovalne posadke prek posamezne hitrostne preizkušnje zapeljejo le dvakrat. Dolge makadamske ceste, ki so večinoma v slabem stanju, je tako treba zelo pazljivo in natančno popisati.

Ob visokih dnevnih temperaturah je ritem priprav vse zahtevnejši, slovenska posadka pa se bo v svoj dirkalnik prvič usedla v četrtek zjutraj na "testu shakedown " v bližini atenskega olimpijskega stadiona. Zvečer bo tam potekala ena najbolj spektakularnih hitrostnih preizkušenj celotnega svetovnega prvenstva, ki jo bo spremljalo kar 65.000 gledalcev.

"Že ogled proge je bil pravo doživetje, saj se vidi, da cele Atene dihajo s tem dogodkom. Kot sem pričakoval, so pogoji zelo zahtevni. Ceste so povsem razbite, zato smo si traso relija ogledali s pravimi tekmovalnimi vozili, ki so dodatno okrepljena. S civilnimi avtomobili tu ne bi prišli prav daleč. To je res tipični reli Akropolis. Svoje dodajo še visoke temperature, ki se čez dan dvignejo krepko prek 30 stopinj Celzija," je pred začetkom dejal Jereb.