Francija je ena izmed držav, ki jo je pandemija covida-19 najmočneje prizadela. Foto: Reuters
Francija je ena izmed držav, ki jo je pandemija covida-19 najmočneje prizadela. Foto: Reuters

Z 11. julijem se bodo tako za javnost ponovno odprli stadioni, na katerih bo lahko največ 5000 navijačev, poroča francoski L'Equipe.

Ekipni športi se bodo lahko izvajali od ponedeljka naprej ob upoštevanju ukrepov, ki veljajo za zajezitev novega koronavirusa. Ljubitelje športa je razveselila tudi vest, da si bodo po 11. juliju, ko bodo v Franciji prenehale veljati izredne razmere zaradi pandemije, lahko znova v živo ogledali tekme, vendar bo za zdaj veljala omejitev na 5000 navijačev.

Dobre novice za Tour 2020
Sredi julija, ko bodo znova proučili epidemiološko sliko v Franciji, pa se bodo odločili o nadaljnjem rahljanju ukrepov v drugi polovici avgusta.

Spodbudne novice zlasti za Dirko po Franciji, ki se bo prestavitvi zaradi izbruha pandemije zdaj začela v Nici 29. avgusta in končala v Parizu 20. septembra.

Se bo Ligue 1 začela kaj prej?
Francoska nogometna prva liga, ki od vseh športov pripelje na tribune največ gledalcev, se je zaradi epidemije v državi predčasno končala, medtem ko se preostale najmočnejše nogometne lige v Evropi zdaj nadaljujejo. Začetek nove sezone Ligue 1 je zdaj predviden 23. avgusta, kar pa se lahko še spremeni. Predtem morajo še razrešiti zaplet o izpadih in napredovanjih, od česar je odvisna tudi usoda Amiensa, ki ga vodi trener Luka Elsner.