Sebastjan Cimerotič pomaga Olimpiji pri preboju med prvoligaško druščino. Foto: MMC RTV SLO
Sebastjan Cimerotič pomaga Olimpiji pri preboju med prvoligaško druščino. Foto: MMC RTV SLO

Oblak pretirava. Ko je bil selektor, se je preveč oziral na govorice, ki so mu jih prinesli iz prvega lokala. Sploh se ni prepričal in je kar na osnovi govoric nekatere izločil.

Cime o Branetu Oblaku
Sabina Remar in Sebastjan Cimerotič
O Cimerotiču zadnje tedne veliko pišejo tudi rumeni mediji, seveda zaradi ljubezenske zveze z manekenko Sabino Remar. Foto: MMC RTV SLO
Mile Ačimovič in Sebastijan Cimerotič
Na svetovnem prvenstvu leta 2002 je Sebastijan Cimerotič dosegel zadetek proti Španiji, sicer pa mu Južna Koreja ni ostala v lepem spominu. Foto: EPA

Popularni nogometaš je v MMC-jevem izboru za najbolj po(ne)srečen citat dobil največ glasov. Na vprašanje, če ima Olimpijo tako rad, da bi prišel igrat le za burek, je Cimerotič (ki takrat ni bil član Olimpije) v MMC-jevi spletni klepetalnici odgovoril: "Za burek in jogurt." Med 2.500 glasovi jih je Cime dobil 30 odstotkov.

Izidi glasovanja za Naj citat:
- Sebastjan Cimerotič 30%
- Brane Oblak 22%
- Igor E. Bergant
12%

Se spomnite, kaj ste mislili z izjavo, da bi prišli igrati le za burek in jogurt?
Po pravici povedano, se ne spomnim več.

Ne le zaradi nogometa, slavni ste zaradi številnih zabavnih izjav. Ste res nekoč rekli, da pozdravljate svoje starše, predvsem očeta in mamo?
Pojma nimam, kdo si je to izmislil. Vse skupaj je malo smešno!

Kaj pa to, da vas boli koleno, in sicer na nogi?
Kako bi jaz to lahko izjavil, če nisem imel nikoli težav s kolenom?

Pa da v mariborskem Habakuku bazen visi, zato ste težko plavali proti toku?
Saj me sploh ni bilo tam. Šlo je za pokalno tekmo (lani 24. oktobra, op. p.) med Mariborom in Olimpijo. Resno sem zbolel na jetrih in potem je prišla ven ta izjava, da sem v Habakuku plaval proti toku. To je bolno!

Imate kakšno razlago, kdo stoji za tem?
Zdaj mi je že vse ravno. Če uživajo, pa naj. Menda se je na facebooku pojavil nekdo, ki piše v mojem imenu.

V MMC-jevem izboru za najbolj po(ne)srečen citat je na drugem mestu Brane Oblak, ki je izjavil, da Amir Karič preveč igra športno napoved in zato nikoli ne ve, za koga igra. Je bil Karič res tako obseden s športnimi stavami?
Oblak pretirava. Ko je bil selektor, se je preveč oziral na govorice, ki so mu jih prinesli iz prvega lokala. Sploh se ni prepričal in je kar na osnovi govoric nekatere izločil. Vsak normalen selektor te pokliče in se pogovori s teboj. To mi je bilo prav smešno, da se je odločal na podlagi takšnih govoric.

Bo Olimpija že naslednjo sezono igrala v prvi ligi?
Cilj je, da nam uspe že letos, saj smo to obljubili pokroviteljem. Mislim, da Olimpija spada med najboljše, s tem bi tudi popestrila prvenstvo.

Z obiskom ste verjetno zadovoljni?
Seveda. Interblock ima zastonj vstop, pa je pri nas več ljudi kot na njihovih tekmah. Očitno hočejo navijači spet videti staro Olimpijo.

Kaj imate zapisano v pogodbi?
Da lahko grem v vsakem trenutku, ob vsaki dobri ponudbi.

Pa vas še vleče v tujino?
Tujina je tujina, to je posel, tja ne greš za večno. V tujini sem imel vedno domotožje.

Kje ste se najbolje in kje najslabše počutili?
V Italiji sem se dobro počutil, medtem ko me je v Južni Koreji najbolj grabilo domotožje. Tam si čisto odrezan. Tega ne morem opisati. Še njihovi mobilni telefoni so bili čudni, linije ... Nobenega življenja ni bilo, Korejci so skregani z angleščino, z nikomer ne moreš komunicirati. Potem sem se kar sam sprehajal po mestu in komaj čakal na trening.

In za konec spet k bureku. Si ga večkrat privoščite?
Če pridem ob treh ali štirih zjutraj iz diskoteke, vsekakor paše.

Z jogurtom?
Paše zraven!

V četrtek bo Brane Oblak pokomentiral svojo izjavo, da pri Kariču nikoli ni vedel, za koga igra.

T. O.

Oblak pretirava. Ko je bil selektor, se je preveč oziral na govorice, ki so mu jih prinesli iz prvega lokala. Sploh se ni prepričal in je kar na osnovi govoric nekatere izločil.

Cime o Branetu Oblaku