V garderobi zmajčic tik pred začetkom tekme. Foto: RTV SLO/T. G.
V garderobi zmajčic tik pred začetkom tekme. Foto: RTV SLO/T. G.

To so tista dekleta, ki s privlačnimi koreografijami in še privlačnejšim videzom poskrbijo, da marsikateri navijač za trenutek pozabi na tegobe svojih ljubljencev na tivolskem parketu. Za te so na četrtkovi tekmi 8. kroga Evrolige s Cibono skrbeli zlasti sodniki, a se je dvoboj vendarle končal z zmago gostiteljev. Iskreno so se je razveselile tudi članice trenutno najpriljubljenejše plesne skupine pri nas.

"Olimpija je naša mama. Tako kot je ona rasla, smo rasle z njo tudi me, tako da je naše srce še vedno v Tivoliju," zatrjuje Zoja Trobec, skupaj s sestro Ireno vodja skupine, ki letos praznuje že 10-letnico delovanja. Punce se najmanj trikrat tedensko potijo na treningih, da potem lahko plesne vložke prikažejo v uigrani in do zadnje malenkosti dodelani luči. V tem jim res ni para v Evropi, kar dokazuje tudi naslov prvakinj s prvenstva leta 2004 in številni nastopi v sosednjih državah. Zdaj pa vas prepuščamo slikam. Uživajte!

Ž. K. in T. G.

Plesna skupina Zmajčice v svojem naravnem elementu - plesu, v katerem skoraj nimajo konkurence in se zato tudi ne udeležujejo državnih in evropskih prvenstev. Foto: RTV SLO/T. G.
Za dovršeno koreografijo je recept dokaj preprost - treba je redno trenirati vsaj trikrat tedensko in zdržati skupaj vsaj nekaj let. Foto: RTV SLO/T. G.
Zadnja navodila za večerno predstavo sta animatorja Grega in David, ki sta z dekleti prvič v Tivoliju uprizorila mehiški val, razložila kar po košarkarsko na bonbonieri. Foto: RTV SLO/ T. G.
Nekatera dekleta so zbrano sledila še zadnjim navodilom, druga so raje poskrbela za brezhiben videz. Foto: RTV SLO/T. G.
Za nekoliko neprepričljivo predstavo sodnikov na srečanju med Olimpijo in Cibono ter številne njihove napake so bile malce kriva tudi slovenska dekleta, ki so pritegovala poglede delilcev pravice. Foto: RTV SLO/T. G.
Dekleta med tekmo pogosto zamenjajo garderobo (tokrat se je to zgodilo trikrat), kar zahteva tekanje po hodnikih in stopnicah. Foto: RTV SLO/T. G.
Zoja je tokrat sama vodila zmajčice, saj je njena sestra Irena, ustanoviteljica skupine, na Poljskem. Tam živi z možem, nekdanjim zmajem Jasminom Hukićem, ki igra za Prokom Trefl. Foto: RTV SLO/T. G.
Sanda je dekle, ki ga zlepa ne pozabiš. Če ne verjamete, vprašajte njenega fanta, ki jo je najprej dve leti opeval na spletu, nato pa sta se končno osebno spoznala in ljubezen je vzplamtela. Traja že 20 mesecev. Foto: RTV SLO
Zaradi ogromnega zanimanja so dekleta začela vzgajati nove rodove: mini, mini zmajčice, mini zmajčice in junior zmajčice. Ko bi imela še Olimpija tak mladinski pogon ... Foto: RTV SLO/T. G.
Nastop v podaljšku tekme, ki je vsaj za minuto pomiril razgreto tivolsko občinstvo. Foto: RTV SLO/T. G:
Izbruh veselja ob zadnjem sodnikovem žvižgu, ki ni zmotil Srečka Katanca pri brskanju po telefonu. Foto: RTV SLO/T. G.
Na koncu pa samo za bralce MMC-ja še skupinski posnetek prikupnih deklet za slovo. Foto: RTV SLO/T. G.