Domžalski zid bo izziv za prav vsako moštvo v PrviLigi. Foto: RTV SLO
Domžalski zid bo izziv za prav vsako moštvo v PrviLigi. Foto: RTV SLO
Gorazd Zajc
Gorazd Zajc se je pojavil na slovenskem nogometnem zemljevidu lansko pomlad. Foto: RTV SLO
Tim Matavž
188 cm visoki in 74 kg težki Matavž velja za največji talent goriške mladinske šole. Foto: www.nd-gorica.com
Pavel Pinni
Domžale res nedotakljive?
Interblock si želi igrati za Bežigradom
Mariborčani že komaj čakajo začetek
Primorje si želi nastopa v Evropi
Gorica z novim kapetanom
Drava okrepljena v spomladanski del,

Domžalčani v jesenskem delu prvenstva sploh niso doživeli poraza (13 zmag, 7 remijev) in jim le čudež lahko prepreči zgodovinski uspeh in novo dokazovanje v Evropi. Ob Kamniški Bistrici zatrjujejo, da se jim odhod Branka Iliča v špansko Premiero Division k Betisu ne bo poznal, saj imajo zadostno konkurenco v moštvu, ki žene nogometaše k napredku. Nekaj težav je le v napadu, kjer je ponovno poškodovan Sebastjan Cimerotič.

Odločitev že po petih spomladanskih krogih?
Jesenskim prvakom gre na roko tudi razpored tekem, saj bodo na prvih treh domačih tekmah gostili prve tri zasledovalce (Gorico, Maribor in Primorje), tako bi lahko "ravbarji" vprašanje o prvaku dokončno rešili že aprila. Velika želja domžalskega kluba je, da bi se lahko ustrezno pripravili na kvalifikacije za Ligo prvakov in tam po lanski blamaži proti Hapoel Tel Avivu dosegli kakšen odmevnejši dosežek.

Zimske težave vijolic
Mariborčani so pozimi izgubili kreatorja igre Bosanca Zajka Zebo in so bili na pripravljalnih tekmah brez njega precej nebogljeni. V klub se je iz Italije po neposrečeni avanturi pri Sieni vrnil Gorazd Zajc, neuspešno so se pogovarjali o podpisu pogodbe z Borutom Semlerjem. Čarobni dotik trener Marijana Pušnika, s katerim so zablesteli v Pokalu Intertoto, je zbledel kar pa pričakovanj na Štajerskem ni znižalo. Če na prvih tekmah ne bo točk, če že ne igre, se v saniranem klubu kaj lahko obetajo hitre spremembe.

Goričani stavijo na hitrost
Branilci naslova iz mesta vrtnic so tik pred začetkom spomladanskega dela ostali brez dolgoletnega kapetana in stebra obrambe Mirana Srebrniča, v obrambi ga bo nadomestil mladi reprezentant Jan Pahor. Trener Borivoj Lučić se veseli vrnitve Enesa Demirovića, ob njem učinek mladega Tima Matavža ne bi smel izostati. Cilj Goričanov je preboj v Evropo, prek pokala ali prvenstva.

Sinovi burje že dosegli vrh?
Primorje računa na izkušnje trenerja Bojana Prašnikarja, ki je na pripravljanih tekmah videl lepo, učinkovito igro. Ob tem velja poudariti, da so Ajdovci silovito začeli prvenstvo, nato pa so proti koncu jeseni padali tako v igri kot pri točkovnem izkoristku.

Na severovzhodu nič novega
Drava si sicer želi preboja navzgor, predvsem pa hočejo na Ptuju dokončo uveljaviti številne talentirane mladce, kot so Rok Kronaveter, Lucas Horvat in Doris Kelenc. Podobno je stanje in razmišljanje pri lendavski Nafti, ki je ostala brez najboljšega strelca in igralca Zorana Pavloviča (šel v Ljubljano), a to ni ovira za brezkompromisnega Milka Djurovskega, ki stavi na napadalni nogomet.

V Celju končno preporod
V Kopru je prihodnost negotova, denarja Milana Mandariča ni pretirano na spregled. Kanarčke so okrepili Dalibor Volaš (prvi strelec druge lige) in trener Bonifike Vlado Badžim. Celje je spremenil ime - MIK CMC Celje in za trenerja pridobil Pavla Pinnija, ki je bil z Gorico trikratni zaporedni prvak. Primorec bo skušal iztržiti več iz obetajoče zasedbe, ki nikakor ni znala potrditi visokega potenciala. Za preveč prepustno obrambo so pripeljali Brazilca De Souzo, ki je pred časom blestel pri Domžalah.

Ogorčen boj za obstanek
Črnomaljci so se za bitko za obstanek okrepili s posojenimi Domžalčani (Karapetrovič, Dvorančič) in trenerjem povratnikom Tomažem Kavčičem, ki jih je pred leti tudi popeljal med prvoligaško druščino. Veliko oči bo usmerjenih tudi v edinega ljubljanskega prvoligaša, ki je spremenil ime, iz Factorja se je prelevil v Interblock. Še za večjo odmevnost so poskrbele številne okrepitve, ki jih je bilo kar deset. Izstopajo predvsem člani zlate nogometne generacije: Amir Karič, Marinko Galič in Zoran Pavlovič. To bi moralo po besedah športnega direktorja Toneta Hrovatiča zadostovati za obstanek, drugo leto pa ...

21. Krog, sobota ob 15.00:
KOPER - BELA KRAJINA

NAFTA - INTERBLOCK

Ob 17.30:

DOMŽALE - HIT GORICA

MARIBOR - MIK CM CELJE

Nedelja ob 15.00:

PRIMORJE - DRAVA

Lestvica:
DOMŽALE 20 13 7 0 38:16 46 MARIBOR 20 8 8 4 34:24 32 PRIMORJE 20 9 5 6 28:22 32 HIT GORICA 20 8 7 5 31:26 31 DRAVA 20 7 7 6 31:27 28 NAFTA 20 7 6 7 27:30 27 KOPER 20 2 13 5 24:27 19 CMC PUBLIKUM 20 4 7 9 27:33 19 BELA KRAJINA 20 2 8 10 21:36 14 FACTOR 20 2 8 10 20:40 14

Toni Gruden

Domžale res nedotakljive?
Interblock si želi igrati za Bežigradom
Mariborčani že komaj čakajo začetek
Primorje si želi nastopa v Evropi
Gorica z novim kapetanom
Drava okrepljena v spomladanski del,