Samir Handanovič že v petek (2. januarja) odhaja nazaj v Udinese. Foto: MMC RTV SLO
Samir Handanovič že v petek (2. januarja) odhaja nazaj v Udinese. Foto: MMC RTV SLO
Sarma in Ilič se tudi skregata

Če pride do take ponudbe, je odločitev lahka, dodaja. 24-letni nogometni vratar Udineseja in slovenske nogometne reprezentance se v Italiji dobro počuti: "Všeč mi je njihovo življenje, kultura, hrana in vse ostalo. Poleg tega imam v Italiji prijatelje tudi zunaj nogometa."

Celoten klepet si preberite tukaj.

Če bomo pravi, nam lahko uspe ...
Zaprisežen Slovanovec je steber slovenske reprezentance, s katero je zelo dobro začel kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2010 v Južni Afriki. "Sem optimist. Pričakujem, da bomo vsaj tako dobri, kakor smo bili, če ne celo boljši. Mislim, da smo v prejšnjem letu napredovali, imamo pa še ogromno rezerve. Če bomo pravi, se lahko uvrstimo na svetovno prvenstvo," o možnostih za igranje v Južni Afriki razmišlja 'Sarma'.

V desnem videoposnetku si poglejte še kratek pogovor s Handanovičem.

Od slovenskih nogometašev je v Italiji - poleg Handanoviča, seveda - najbolj znan Zlatko Dedič, zahodni sosedje pa se spominjajo tudi Sebastjana Cimerotiča.

Velik klub in družina
In katera je ob koncu leta največja želja? "Največja želja je, da zaigram v velikem klubu in z njim nekaj osvojim. Želim si, da se z reprezentanco uvrstimo na EP in SP ter da si ustvarim družino."

A. V.

Sarma in Ilič se tudi skregata