Matjaž Vrhovnik, Zoran Radisavljevič in Urban Laurenčič so ob koncu sezone skupaj komentirali ekipno tekmo v Äreju. Kot je pripomnil Urban, je bila v njihovem studiu večja gneča kot v cilju v Äreju, saj ekipne tekme niti tekmovalci niso vzeli preveč resno. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Vrhovnik, Zoran Radisavljevič in Urban Laurenčič so ob koncu sezone skupaj komentirali ekipno tekmo v Äreju. Kot je pripomnil Urban, je bila v njihovem studiu večja gneča kot v cilju v Äreju, saj ekipne tekme niti tekmovalci niso vzeli preveč resno. Foto: MMC RTV SLO
Tina Maze
Po zaslugi Tine Maze je imel Zoran Radisavljevič to zimo lažje delo kot Urban Laurenčič. Foto: Reuters
Marie Marchand-Arvier
Marie Marchand-Arvier, smučarka, ki se zdi Zoranu Radisavljeviču zelo simpatična. Foto: EPA
Matjaž Vrhovnik
Matjaž Vrhovnik je bil nekoč odličen slalomist (ima tudi eno zmago svetovnega pokala) in dobro pozna zakulisje svetovnega pokala. Foto: EPA
Komentatorji smučanja sezono končali skupaj

Urban Laurenčič, Zoran Radisavljević in strokovni komentator Matjaž Vrhovnik so poskrbeli, da je bila tudi ta sezona po zaslugi TV Slovenija odlično pokrita s prenosi alpskega smučanja. Pri Slovencih sicer ni več tiste evforije kot v časih Bojana Križaja, ko se med prenosom ni smelo zgoditi, da bi zazvonil telefon, vseeno pa so "ratingi" prenosov alpskega smučanja še vedno zavidljivo visoki. Komentatorji so posledično na prepihu, nekaterim je njihovo delo všeč, drugim ne. Tudi to je bila tema MMC-jevega pogovora z Urbanom, Zoranom in Matjažem.

Matjaž, je bila sezona naporna?
Dolga, naporna, ampak, verjemite, ko sem bil tekmovalec, je bila veliko bolj.

Katera tekma ti je ostala najbolj v spominu?
V ospredje bi dal slalom v Schladmingu zaradi odličnega vzdušja in dobrih rezultatov nekaterih tekmovalcev. Enkraten je ambient tiste nočne tekme.

Je bil kak trenutek, ko si napačno ocenil vožnjo smučarja in ti je bilo potem žal?
Vedno so, čeprav jih je vedno manj, kot jih je bilo. Nočem se preveč izpostavljati. Se pa to lahko zgodi. Kdor dela, greši.

Koliko si lahko sam smučal to sezono?
Premalo, bom pa izkoristil te lepe dneve in družino odpeljal na smučanje.

Zoran, kaj pomeni za komentatorja, če slovenska smučarka, torej Tina Maze, zmaguje. Več dodatnega dela ali užitek, da si del tega?
Seveda užitek! Najlepše je komentirati slovenske uspehe. Tina je bila letos res dobra in upam, da mi bo tudi v prihodnje olajšala delo.

Katero dekle ti je najbolj všeč v karavani, katera je zoprna?
Najbolj simpatični sta mi Francozinja Marie Marchand Arvier in Švicarka Fabienne Suter, o malo manj simpatičnih pa ne bi govoril.

... Urban vskoči: A naju ne boste vprašali?
No, Urban, katera ti je najbolj všeč?
Tina Maze je brez dvoma najlepša.

Zoran, vseh tekem ne spremljaš na prizorišču. Ti je za kakšno tekmo žal, da nisi bil na prizorišču?
Ja, žal mi je, da nisem šel v Bansko v Bolgarijo, ker je Tina tam smučala super, pa baje so tam zgradili lep smučarski center ...

Urban, ti je bilo težje, ker slovenski smučarji niso stopili na oder?
Ja, po svoje je težko, ampak poskušamo vse te sezone speljati in dogajanje narediti zanimivo, čeprav naši niso pri vrhu. Andrej Jerman je bil enkrat četrti, pa sem takrat dal vse od sebe, kar sem lahko.

Katera tekma ti je najbolj ostala v spominu?
Najbolj smuk na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru. Mislim, da sva bila z Matjažem res dobro pripravljena na tisti prenos in sva predstavila več vidikov športa, smuka, tudi Val d'Isera ... Mislim, da sva naredila lep prenos.

Si boš zdaj privoščil dopust?
Zaradi začetka pomladanskega dela nogometa bo dopusta bolj malo. Nekaj prostih dni pričakujem poleti, ko pride na vrsto navtika.

Fantje, povejte, spremljate komentarje uporabnikov pod spletnimi novicami, nekateri so precej ostri ...
Urban: V vseh teh letih sem slišal in prebral veliko kritik. Treba je ugotoviti, če je kaj na tem in ima tisti, ki kritizira, prav in morda se da potem to izboljšati. Iz vsake kritike se da tudi kaj naučiti.

Zoran: Strinjam se. Poslušam kritike kolegov, tudi pohvale, če so. Upoštevam, kar mi povejo, komentarjev na forumu pa ne berem.

Matjaž: Seveda pogledaš, kaj si ljudje mislijo o tebi. Mnogo je takih, ki so neutemeljene in jih poskušaš prezreti.

T. O.

Komentatorji smučanja sezono končali skupaj