Maja Vidmar je trenutno najboljša slovenska športna plezalka. Foto: RTV SLO
Maja Vidmar je trenutno najboljša slovenska športna plezalka. Foto: RTV SLO
Maja Vidmar
Najtežja smer, ki jo je zmogla Maja Vidmar, je imela oceno 8a+. Foto: RTV SLO

Kot je v spletni klepetalnici MMC-ja dan po koncu sezone povedala 19-letna Škofjeločanka, je pokrovitelje težko prepričati. Pred tekmo se sprošča z glasbo. Za krepitev mišic naj bi bilo najboljše plezanje, na začetku leta tudi fitnes. Njena najtežja smer doslej je bila 8a+.

Na vprašanje, v kakšnih spodnjicah pleza, je Maja odgovorila: "Plezam brez." Kaj je sledilo temu stavku, si preberite tukaj.

V načrtu ima Korziko, kjer naj bi bile "nore" stene. Alpinistična biblija Nejca Zaplotnika Pot se ji zdi "ful dobra". Dobro se tudi sliši, da je druga na svetu. Maja Vidmar je namreč v letošnjem seštevku svetovnega pokala zaostala le za skoraj nepremagljivo Angelo Eiter.

V tej sezoni je bila prav Maja tista, ki je zmogla premagati odlično Avstrijko. To ji je uspelo na Kitajskem. Prvo in zaenkrat edino zmago v svetovnem pokalu šteje tudi za najlepšo izkušnjo svoje kariere. Letos ji je spodrsnilo le na svetovnem prvenstvu v Münchnu.

In kako gleda na alpiniste? "Ja eni so kar nori, ja, ampak če uživajo, jih razumem."

Številni udeleženci klepeta so gorenjski najstnici namenili komplimente za njen videz, saj naj bi bila kar najlepša med vsemi plezalkami. Čeprav ji najbrž ponudb ne manjka, pa je Maja Vidmar trenutno brez fanta. Kaj pa ponudba, da bi svoje gole telo pokazala znani reviji za moške? Bi jo sprejela? "Ne," je bila odločna Maja Vidmar.