Kdo je najboljši poznavalec evropskega klubskega nogometa? Foto: RTV SLO
Kdo je najboljši poznavalec evropskega klubskega nogometa? Foto: RTV SLO

V napovedi izidov lahko sodeluje kdor koli, ki se v igro prijavi prek brezplačne registracije. Za posamezno tekmo lahko izid napoveste (in tudi spremenite napoved) kadar koli do samega začetka tekme.

Za zdaj lahko napovedujete izide predtekmovanja, takoj, ko bodo znani udeleženci osmine finala, četrtfinala, polfinala in finala, pa bo mogoče napovedati tudi izide teh tekem. Napovedujete izid, in ne le tip (zmago oz. neodločen izid).

Primer točkovanja
Poglejmo si pravila točkovanja na primeru tekme med Chelseajem in Werderjem. Recimo, da se tekma konča z 2:1 za Chelsea:
- natančno napovedan izid (2:1) vam prinese tri točke;
- pravilno zadeti tip in število zadetkov ene ekipe (npr. 2:0, 3:1, 4:1 ...) vam prineseta dve točki;
- pravilno zadeti tip (npr. 1:0, 3:2, 4:0 ...) vam prinese eno točko;
- v vseh drugih primerih (0:0, 0:1, 2:4 ...) ne prejmete točke.

Od osmine finala naprej dvojne točke
V zaključnih fazah tekmovanja (od osmine finala pa vse do velikega finala) se vrednosti vaše napovedi podvojijo. Pravilni tip je torej vreden dve točki, pravilni izid in število zadetkov ene ekipe štiri točke, natančni izid pa je vreden šest točk. Upošteva se izid, dosežen po 90 minutah (redni del brez podaljška in enajstmetrovk). Točke posameznih napovedi se seštevajo. Ves čas je tudi objavljena lestvica vseh tekmovalcev. Torej, hitro na stran www.rtvslo.si/nostradamus, kjer lahko oddate svoje napovedi.