Župan Anton Štihec in Alenka Gotar sta slavnostno prerezala trak. Foto: Drago Perko/www.kosarka.si
Župan Anton Štihec in Alenka Gotar sta slavnostno prerezala trak. Foto: Drago Perko/www.kosarka.si
Esad Babačić in Alenka Gotar
Esad Babačić bo tudi v letu 2009 skrbel za obuditev ulične košarke. Foto: Drago Perko/www.kosarka.si

Septembra 2007 je idejni vodja projekta Esad Babačić že gostoval v Prekmurju. Takrat je odprl igrišče na Vrtni ulici, tokrat pa je namenu predal obnovljeno igrišče v Krogu. Trak je prerezala tudi Alenka Gotar, ki tokrat žal ni zapela in ogrela prisotnih, ki so precej zmrzovali, čeprav v Murski Soboti še ni snega.

Dragič je začel na ulici
"Nihče drug ne obnavlja igrišč na ta način. Na asfaltu se igra povsem druga košarka, generacije odličnih košarkarjev so izšle prav iz ulične igre. Goran Dragič, ki letos igra za Phoenix Sunse, se je osnov naučil v Šiški na zunanjem igrišču. Tudi zamenjava za slavnega Steva Nasha je ambasador naše akcije. Poslanstvo našega projekta je, da bi čim več mladih talentov igralo na naših igriščih, komu bo potem prav gotovo uspelo," je za uvod povedal Babačić, ki je izjemno ponosen, da je od leta 2005 prenovil že 17 igrišč po Sloveniji.

Župan se veseli novega objekta za mladino
Ob slavnostnem odprtju na levem bregu Mure je bil prisoten tudi župan mag. Anton Štihec, ki je nagovoril zbrano občinstvo in zadel tudi prosti met: "Ta projekt je nastal v sodelovanju s Fundacijo za šport. Dve izmed 17 igrišč imamo v Murski Soboti, in na to sem ponosen. Upam, da se bo v prihodnje mladina precej več gibala na zraku. Šport je vedno najboljše preživljanje prostega časa za mladino, ki vse prevečkrat zaide na kakšno drugo pot. Hvala lepa, da verjamete v našo mladino."

Esad predstavil načrte za leto 2009
"Prepričan sem, da je bila to prelomna sezona. Prestavili smo v višjo prestavo. Veseli me, da smo vzpostavili dobro komunikacijo z Mestno občino Ljubljana. V sodelovanju z Zavodom Tivoli bomo odslej pospešeno obnavljali košarkarska igrišča. Sodelovala bo tudi Košarkarska zveza Slovenije. Leta 2009 imamo v načrtu odprtja v Slovenskih Konjicah, Litiji (matično igrišče Dušana Hauptmana), Tržiču in kar dve tudi v Ljubljani. Brez fundacije za šport ne bo šlo. Veliko pokroviteljev se zanima za naš projekt, od besed moramo preiti k dejanjem," je za MMC, ki je medijski pokrovitelj dogodka, dodal Babačić .

A. G.