Ne pametujte naokoli. Raje napovejte razplet v Nostradamusu. Foto: RTV SLO
Ne pametujte naokoli. Raje napovejte razplet v Nostradamusu. Foto: RTV SLO

Na MMC-ju smo kot prvi v Sloveniji pripravili posebno aplikacijo Nostradamus, s katero lahko preverite svoje "vizionarske" sposobnost. Z Nostradamusom lahko napoveste izid vsake tekme in pri tem tekmujete z drugimi uporabniki storitev MMC-ja. Za sodelovanje v igri je potrebna le brezplačna registracija na www.rtvslo.si/nostradamus.

Izide tekem lahko napovedujete in poljubno spreminjate vse do začetka tekme. Po vsakem dnevu bomo objavili lestvico najboljših. V igri sodeluje več kot 3.000 uporabnikov.

Pravila točkovanja si poglejmo na primeru otvoritvene tekme mundiala med Nemčijo in Kostariko. Gostitelji so slavili s 4:2.

- natančno napovedani izid (4:2) vam prinese 3 točke
- pravilno zadeti tip in število zadetkov ene ekipe (4:0, 3:2, 5:2, …) vam prinese 2 točki
- pravilno zadeti tip (1:0, 3:0, 5:1, …) vam prinese 1 točko
- v vseh preostalih primerih (0:0, 0:1, 1:3, ...) ne prejmete točk.

V zaključnih fazah tekmovanja (od osmine finala dalje) se je zaradi pomembnosti tekem vrednost točkovanja podvojila. Natančno napovedan izid je vreden 6 točk, pravilno zadeti tip in število zadetkov ene ekipe 4 točke ter pravilno zadeti tip 2 točki. Skupno je tako možno osvojiti 240 točk (144 + 96). Igri se lahko priključite v katerikoli fazi (a seveda ne morete več tekmovati v napovedi tekem, ki so bile že odigrane).