Franci Petek bo konec tedna na Kulmu spremljal nastope Roberta Kranjca, Roberta Hrgote, Jurija Tepeša in Roka Urbanca. Foto: MMC RTV SLO
Franci Petek bo konec tedna na Kulmu spremljal nastope Roberta Kranjca, Roberta Hrgote, Jurija Tepeša in Roka Urbanca. Foto: MMC RTV SLO

Športni direktor slovenskih "orlov" je znova poudaril, da so letos začeli sistematično delati po drugačnem konceptu. "Tekmovalcem je težko skakati drugače kot prej, saj jih vleče k starim vzorcem, predvsem je to značilno ob stresu," meni Petek in dodaja, da "je bilo v zadnjih štirih letih delo zelo težko zaradi stalnega beganja in pritiskov na nepravi način." Strinja se, da ni sproščenosti, saj skakalci na vsak način želijo priti do dobrega izida, da bi umirili javnost.

Zupan se je velikokrat dvignil iz težkega položaja
Petek, leta 1991 svetovni prvak v Predazzu, je trenutno res v nezavidljivem položaju, saj rezultati slovenskih skakalcev že dolgo niso bili tako slabi. Na novoletni turneji je bila že vsaka uvrstitev v finale uspeh, ta konec tedna pa se svetovni pokal nadaljuje s poleti na Kulmu. Po sredinem kriznem sestanku je Matjaž Zupan ostal trener prve ekipe, saj Petek ni sprejel njegovega odstopa.

"Matjaž se je velikokrat dvignil iz težkega položaja, tako po tisti slabi sezoni pred OI-jem 2002 kot pred SP-jem 2005," pravi Petek, ki se je v klepetu dotaknil še veliko zanimivih tem, tudi tiste o Kozmusovem predlogu za doživljenjske rente. Celoten klepet si lahko preberete tukaj.

M. R.