V spletni klepetalnici je gostoval vedno zgovorni Matej Avanzo. Foto: MMC RTV SLO
V spletni klepetalnici je gostoval vedno zgovorni Matej Avanzo. Foto: MMC RTV SLO
Avanzo: Izbor še ni dokončen

V MMC-jevi spletni klepetalnici je gostoval vodja članske reprezentance Matej Avanzo, ki je skupaj z Iztokom Remsom in Mariem Kraljevićem obiskal 14 kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu. Prav vsi razen Raša Nesteroviča so sodelovanje potrdili. "Obiski še niso končani," Avanzo miri številne uporabnike, ki so imeli svoje predloge o novih igralcih v ekipi.

Avanzo: "Prvič želimo igrati v popolni postavi"
Prvič se je zgodilo, da je vodstvo obiskalo vse kandidate. Avanzo pravi, da bo to zdaj postala praksa, obiske pa je utemeljil: "Za ta korak, da naredimo vse za to, da vpokličemo vse najboljše slovenske košarkarje, smo se odločili, ker želimo enkrat na velikem tekmovanju zaigrati v popolni postavi."

Načrt priprav narejen do ure natančno
Kako bodo potekale priprave na septembrsko tekmovanje na Poljskem? "O podrobnostih za zdaj ne bi govoril, lahko pa mirno povem, da je načrt priprav narejen že tako rekoč do ure natančno za sleherni dan. S kom se bomo pomerili v pripravljalnih tekmah? Namignem lahko za zdaj le toliko, da bodo naši tekmeci vsi najboljši z evropskega prvenstva, ki ga je leta 2007 gostila Španija. Za zdaj smo dogovorjeni za šest tekem v Sloveniji ter za tri v tujini," je zatrdil ambiciozni vodja reprezentance.

O klimi v reprezentanci, Anžetu Kopitarju in Siddharti si več poglejte v priloženem videopogovoru.

Kopitar bo navijal, Siddharta pa igrala
In kje v zgodbo vstopita Anže Kopitar in skupina Siddharta iz naslova novice? Ob ameriški turneji, kjer se je vodstvo reprezentance sešlo z Goranom Dragičem, Sašo Vujačičem, Benom Udrihom in Rašem Nesterovičem, je trojka obiskala še najboljšega slovenskega hokejista in najbolj priljubljeno slovensko glasbeno skupino. Kopitar je postal "uradni podpornik" ekipe in bo poleti v Ljubljani tudi obiskal eno od tekem, Siddharta pa naj bi na EP-ju s svojimi nastopi navduševala slovenske navijače.

S. J.

Avanzo: Izbor še ni dokončen