Foto:
Foto:

"Tokrat se ne pustim fotografirati," je bil sicer prijazen, ampak odločen slovenski selektor, ki se je tokrat preizkusil v vlogi fotografa. Seveda se je razveselil rumene majice svojega varovanca pri ptujski Perutnini Mitje Mahoriča in ga označil za večnega borca. Hkrati je že računal sekunde, ki jih Mahorič še lahko pridobi na letečih ciljih in ki bi mu lahko prinesle pomembno zalogo pred petkovo kraljevsko etapo.

Stefano Garzelli je medtem odgovarjal na vprašanja novinarjev, s katerimi je kar hitro opravil, saj večina ne govori italijansko, gledalci pa so že zavzemali prostor pred zmagovalnim odrom. Vzdušje je bilo zelo dobro, se pa seveda še ne more meriti s tistim pred začetkom ali na koncu katere izmed etap Dirke po Italiji. Toda pot je prava in s takšnimi zvezdniki, kot so Garzelli, Napolitano in Gasparotto, bo dirka zanesljivo še pridobivala na ugledu.

Da ima še vedno močne noge, je Stefano Garzelli dokazal na ciljnem vzponu, za ženske oči pa dodajamo še pogled na Garzellija zgoraj brez. Mimogrede, nekatere so vzdihovale, da ima tudi lepe noge. No, če ne drugega, zanesljivo pobrite. Foto: RTV SLO/T. O.
Za Gorazda Štanglja je bila druga etapa pisana na kožo, vendar v finišu ni zmogel na vrh. Foto: RTV SLO/T. O.
Mitji Mahoriču je rumeno majico pomagal nadeti Aleš Čerin. Foto: RTV SLO/T. O.
Upamo, da ne bo zameril. Martina Hvastijo smo ujeli, ko je kazal svoje posnetke. Foto: RTV SLO/T. O.
Andrej Hauptman je lani končal kariero, predvsem zaradi brona na svetovnem prvenstvu pa velja za najboljšega slovenskega kolesarja doslej. Foto: RTV SLO/T. O.
Kdo ve, kako bi se Miran Stanovnik s kolesom spopadel z relijem Pariz-Dakar. Foto: RTV SLO/T. O.
Gregor Polončič ni šel po poteh svojega očeta Vinka, je pa zato postal vrhunski hokejist. Foto: RTV SLO/T. O.
Dejan Bajt je za pogumen beg med drugim dobil tudi poljubčke svojih oboževalk. Ni slabo. Foto: RTV SLO/T. O.
Tomaž Nose je z mislimi bržkone že pri Vršiču. Foto: RTV SLO/T. O.
Nekdanji alpski smučar Tomaž Čižman je na Ljubljanski grad prišel z družino. Foto: RTV SLO/T. O.
Najboljši slovenski šprinter Borut Božič seveda ni krojil razpleta pri vrhu, morda pa bo že v četrtek drugače. Foto: RTV SLO/T. O.
Klanec so preizkusili tudi rekreativni kolesarji, kar je ena izmed gledalk pospremila s pogledom otroka, ki mu vzameš kanglico in lopatko. Foto: RTV SLO/T. O.