Matjaž Zupan v klepetalnici Multimedijskega centra. Foto: RTV SLO
Matjaž Zupan v klepetalnici Multimedijskega centra. Foto: RTV SLO

To je v spletni klepetalnici MMC-ja povedal reprezentančni trener Matjaž Zupan. Skakalci bodo imeli uvod v sezono na severu Finske čez dva tedna, slovenska ekipa pa se bo tja odpravila okrog 20. novembra.

Glavni cilj sezone je po Zupanovih besedah ubranitev bronaste medalje na ekipni tekmi na olimpijskih igrah v Torinu, drugi vrhunec pa bo svetovno prvenstvo v poletih v Kulmu. Srebrni olimpijec iz Calgaryja se bo razveselil tudi tekem v Oberstdorfu in Planici, ki so mu bile najljubše že kot skakalcu.

Zupan je še dejal, da zaenkrat ne razmišlja, da bi svojo trenersko pot nadaljeval v tujini. "Odvisno je, kako bo potekala letošnja sezona," je dodal.

Nekdanji skakalec in zdaj zelo uspešen trener ima velike zasluge za preporod slovenskih skakalcev v zadnjih štirih letih. Največje uspehe je kot trener dosegel leta 2002, ko so slovenski orli na olimpijskih igrah osvojili bronasto kolajno, med posamezniki pa je najbolj zablestel Rok Benkovič, ki je februarja v Oberstdorfu postal svetovni prvak na srednji skakalnici.