Na tekmi ni manjkalo grobih štartov. Foto: RTV Slo
Na tekmi ni manjkalo grobih štartov. Foto: RTV Slo
Saša Božičič
Ko je šel strelec gola za Maribor Pivovarno Laško Saša Božičič v 73. minuti na klop, si najbrž ni predstavljal, da se bo tekma za njegov klub končala tako nesrečno. Foto: RTV Slo
Nogometaši CMC-ja Publikuma
Veselje v taboru CMC-ja Publikuma po evrogolu Sebastjana Gobca. Foto: RTV Slo

Štajerski derbi je uvodoma postregel s pričakovano igro, saj so se Celjani trudili, da bi čim prej zatresli mrežo Maribora, na drugi strani pa so branilci naslova čakali na napake gostiteljev. Priložnosti ni bilo veliko.

V 26. minuti je po podaji Simona Sešlarja Oskar Drobne z roba kazenskega prostora zadel vratnico. Mariborčani so povedli v 28. minuti, ko je Miha Golob podal do Saše Božičiča.
Do konce prvega dela igre se izid ni več spremenil.

V drugem polčasu so povsem prevladovali Celjani. V 69. minuti je bil po udarcu iz kota najspretnejši Marko Križnik, ki je izid izenačil.

Vse je že kazalo, da se bodo vijoličasti le obranili, potem pa je v 88. minuti z izjemnim strelom iz 25 metrov zadel Sebastjan Gobec. V zadnjih trenutkih tekme je za veliko veselje v Areni Petrol poskbel Dejan Robnik, ki je z leve strani zabil žogo pod prečko nemočnega vratarja Tomaža Murka.

POKAL SLOVENIJE - POKAL HERVIS
POLFINALE, povratni tekmi

CMC PUBLIKUM - Maribor Pivovarna Laško
3:1 (0:1) (prva tekma: 1:2)
2.400; Križnik 69., Gobec 88., Robnik 90.; Božičič 28.

Nafta - HIT GORICA
0:1 (0:0) (prva tekma: 0:2)
2.000; Kokot 83./11-m

Finale bo 17. maja v Celju.