Kliton Bozgo zapušča Maribor. Foto: RTV SLO
Kliton Bozgo zapušča Maribor. Foto: RTV SLO
Maribor Pivovarna Laško
Vijoličasti bodo precej spremenili ekipo.

Kliton Bozgo, ki je bil prejšnjo sezono najboljši strelec slovenskega prvenstva, se iz Maribora seli k ciprskemu AEK-u iz Larnake.
Podpisal je enoletno pogodbo. Za AEK igra tudi Muamer Vugdalič.

Nogometaši Maribora Pivovarne Laško, ki jih bo v novi sezoni vodil trener Milan Djuričić, prvič po osamosvojitvi ne bodo igrali v evropskih pokalih. "Najhujša kriza je za nami. Zadovoljen sem, da pri nas ni bilo črnega scenarija. Posamezni člani upravnega odbora bodo izpolnili določene naloge, sanacijo bomo izpeljali do konca," je dejal predsednik kluba dr. Rudi Turk.

Dolgoletni kapetan Stipe Balajić končuje kariero, Dalibor Teinović čaka na ponudbo iz tujine, Danijel Brezič pa še ni odgovoril na ponudbo vodstva sedemkratnih državnih prvakov. Andrej Kvas, Miha Pitamic, Boštjan Žnuderl in Peter Franci se niso udeležili treningov, čeprav imajo pogodbo do konca meseca. Edini novinec je nizozemski napadalec Richmar Siberie, ki je podpisal enoletno pogodbo. K članskemu moštvu so priključili še štiri mladince.

"Že pred koncem prvenstva sem spremljal igralce. Čaka nas veliko dela, a pričakujem, da bodo naši napori obrodili sadove. Morali bomo igrati prepoznaven nogomet, da bi gledalce vrnili na stadion," ne obupuje Djuričić. Mariborčani bodo imeli priprave kar doma. Večino časa bodo preživeli v Pekrah, do 13. julija pa je znanih pet tekmecev za prijateljska srečanja. Že 3. julija bo v Mariboru gostovala Crvena zvezda, štiri dni kasneje še Hajduk. To bo tudi poslovilna tekma Stipeta Balajića.