"Večino igralcev je strah, saj imajo družine in otroke," je 31-letni Argentinec po poročanju BBC-ja dejal za argentinsko TV postajo El Chiringuito.

Napadalca Manchester Cityja Sergia Agüera pred vrnitvijo na zelenico prevevajo nelagodni občutki. Foto: EPA
Napadalca Manchester Cityja Sergia Agüera pred vrnitvijo na zelenico prevevajo nelagodni občutki. Foto: EPA

Angleška Premier liga naj bi se nadaljevala 8. junija, pred tem pa naj bi klubi 18. maja začeli s treningi. Vodilni možje premierligašev se bodo znova sestali v petek, da bi ocenili možnosti nadaljevanja sezone.

Vsi bomo nervozni in ekstra previdni
"Trenutno sem skupaj z dekletom zaprt v hiši in ne morem okužiti nikogar drugega razen nje. Pravijo, da te ljudje, ki sploh nimajo simptomov, lahko okužijo. Morda sem okužen tudi jaz, pa tega sploh ne vem. Upam, da čim prej odkrijejo cepivo,"
je bil zaskrbljen napadalec sinjemodrih. Agüero je dodal, da bodo on in njegovi soigralci ob vrnitvi zelo "nervozni in ekstra previdni".

Testiranja dvakrat na teden, maske obvezne na treningih in tekmah?
Kot navaja BBC, bodo nogometaši ob vrnitvi na morebitno okužbo z novim koronavirusom testirani dvakrat na teden, vsak dan pa bodo pod drobnogledom, če bodo morda kazali kakršnekoli simptome. Protokol vrnitve na treninge in tekme med drugim predvideva tudi, da morajo igralci vseskozi nositi maske.

Murray: Maske na treningih in tekmah? Nenaravno.

Nogometaš Brightona Glenn Murray ima ob napovedanem nadaljevanju sezone številne pomisleke. Foto: EPA
Nogometaš Brightona Glenn Murray ima ob napovedanem nadaljevanju sezone številne pomisleke. Foto: EPA

Napadalec Brightona Glenn Murray je predlog obvezne nošnje mask že označil za farso. "To ni naravno. Ljudje si bodo med tekmami trgali maske z obraza. Poleg tega bodo na treningih in tekmah zdravniki in drugo medicinsko osebje. Vprašanje je, ali je pošteno in primerno, da jih vzamemo javnemu zdravstvenemu sistemu (NHS)," je bil kritičen Murray.

Vrnitev le na primeren in varen način
Murray je nadaljeval. "Razumem, da si ljudje obupno želijo vrnitve nogometa. A to mora biti storjeno na primeren in varen način. Vsak je v drugačnem položaju. Sam imam doma otroke, ki jih ne bi želel ogroziti. Drugi pa živijo s (starejšimi) starši, tako da je položaj res zelo zahteven," je zaključil Murray.