Salem Al Davsari se je veselil velike zmage z navijači. Foto: Reuters
Salem Al Davsari se je veselil velike zmage z navijači. Foto: Reuters

Za hitro navdušenje azijskih navijačev na tribuni je poskrbel sodnik Istvan Kovacs, ki je že v 4. minuti pokazal na 11-metrovko, Al Davsari pa je uspešno izvedel strel z bele pike.

Po 20 minutah dvoboja je z roba kazenskega prostora izenačil Pedro.

Tekma se je prelomila ob koncu prvega polčasa. V osmi minuti sodnikovega dodatka je po ogledu videoposnetka Kovacs dosodil še drugo 11-metrovko za Al Hilal, Gersonu pa je pokazal drugi rumeni karton in ga predčasno poslal pod prho. Al Davsari je bil tudi v drugo natančen za vodstvo z 2:1.

V 70. minuti je Al Davsari prispeval še podajo za gol Argentinca Luciana Vietta. Kljub igralcu manj so Brazilci v 91. minuti znižali zaostanek, še drugič je bil natančen Pedro, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa.

Al Hilal je predtem v četrtfinalu v Rabatu po streljanju 11-metrovk izločil afriškega prvaka Wydad iz Casablance. Po rednem delu in podaljšku je bilo 1:1.

Za Flamengo je bila polfinalna tekma prva na klubskem SP-ju, tako kot to velja za Real Madrid, ki se bo v sredo pomeril z Al Ahlyjem iz Egipta, sicer afriškim podprvakom.

Evropski prvak Real velja za glavnega favorita prvenstva. V letih 2014, 2016, 2017 in 2018 je že dvignil pokal v tem tekmovanju, predtem pa je še trikrat slavil zmago v prejšnji različici tega tekmovanja, Medcelinskem pokalu.

Lani je zmagal Chelsea, ki je bil v finalu po podaljšku z 2:1 boljši od Palmeirasa.

Klubsko svetovno prvenstvo

Polfinale (Tanger):
Flamengo - AL HILAL 2:3 (1:2)
Pedro 20., 91.; Al Davsari 4./11-m, 45.+9/11-m, Vietto 70.
RK: Gerson 45.+8/Flamengo

Sreda ob 20.00 (Rabat):
AL AHLY - REAL MADRID

Finale, sobota ob 20.00 (Rabat)

Tekma za 3. mesto, sobota ob 16.30 (Rabat)