Alisson Becker se je v prejšnji sezoni vpisal med strelce na prvenstveni tekmi proti West Bromwich Albionu. Foto: Reuters
Alisson Becker se je v prejšnji sezoni vpisal med strelce na prvenstveni tekmi proti West Bromwich Albionu. Foto: Reuters

Alisson, eden najboljših nogometašev na svetu, je na Anfield prišel leta 2018 iz Rome za 72,5 milijona evrov.

"Mislim, da o podaljšanju nisem dolgo razmišljal. V zadnjih treh letih smo zgradili zaupanje, ki ga imam jaz do kluba in klub do mene. Z družino smo tukaj srečni," je ob podpisu za spletno stran kluba povedal Alisson.

Z rdečimi je osvojil prestižno Ligo prvakov (2018/19), angleško prvenstvo (2019/20) in svetovno klubsko prvenstvo (2019), za kar si je leta 2019 zaslužil tudi nagrado Evropske nogometne zveze (Uefa) Leva Jašina za najboljšega vratarja.

Maja je Brazilec postal tudi prvi vratar v zgodovini Liverpoola, ki se je vpisal med strelce, potem ko je proti moštvu West Bromwich Albion dosegel zadetek za zmago. Zadetek, zaradi katerega se je Liverpoolčanom naposled uspelo uvrstiti v Ligo prvakov.

Že pred tem sta dolgoročno pogodbo podpisala angleški branilec Trent Alexander-Arnold in brazilski vezist Fabinho. Lani je Liverpool v prvenstvu zasedel tretje mesto, sezono 2021/22 pa bo začel v soboto, 14. avgusta, proti Norwichu.