Mike Dean je v soboto pokazal Tomašu Součku rdeči karton, a bo Čeh lahko igral na tekmi Pokala FA proti Manchester Unitedu. Foto: EPA
Mike Dean je v soboto pokazal Tomašu Součku rdeči karton, a bo Čeh lahko igral na tekmi Pokala FA proti Manchester Unitedu. Foto: EPA

Dean je na torkovi tekmi med Manchester Unitedom in Southamptonom (9:0) po posredovanju videosodnika ter poznejšem ogledu posnetka pokazal rdeči karton Janu Bednareku, v soboto pa je na tekmi med Fulhamom in West Hamom (0:0) izključil še napadalca West Hama Tomaša Součka.

Trener West Hama David Moyes je po tekmi proti Fulhamu dejal, da je razočaran nad splošnim stanjem nogometa v zadnjem času, a da bi moral biti sodnik bolj odločen pri svojih odločitvah. Mednarodno priznani sodnik je prvotni odločitvi na obeh tekmah spremenil po ogledu posnetka ob robu igrišča.

Po obravnavanju pritožb klubov je disciplinska komisija v angleškem prvenstvu spremenila in izničila prvotni kazni.

Angleški mediji so poročali, da je Dean zaprosil za prost konec tedna, je pa v sredo delegiran za sojenje na tekmi Pokala FA med Leicestrom in Brightonom.

Mike Riley, nekdanji sodnik in zdajšnji generalni direktor združenja profesionalnih sodnikov v Angliji, je Deanu zagotovil vso podporo.

"Žalitve in grožnje te vrste so povsem nesprejemljive in v popolnosti podpiramo našega sodnika glede prijave policiji. Nihče ne bi smel biti žrtev tovrstnih sporočil in boriti se moramo, da v tej smeri nekaj spremenimo," je dejal Riley v izjavi za javnost.

Paul Pogba je v soboto zapustil zelenico Old Trafforda že v 39. minuti. Foto: EPA
Paul Pogba je v soboto zapustil zelenico Old Trafforda že v 39. minuti. Foto: EPA

Pogba bo okreval več tednov
Souček bo v torek lahko igral v osmini finala Pokala FA proti Manchester Unitedu na Old Traffordu. Manjkal pa bo Paul Pogba, ki bo zaradi poškodbe stegenske mišice odsoten nekaj tednov. Zvezdnik se je poškodoval na zadnji tekmi proti Evertonu (3:3) brez vpliva tekmečevih igralcev.

"To je poškodba, ki jo bo moral celiti nekaj tednov. Pravkar je začel okrevanje, tako da ga bomo dobili nazaj, ko bo zdravniško osebje dalo zeleno luč," je dejal trener rdečih vragov Ole Gunnar Solskjaer.

Svetovni prvak iz Rusije 2018 s francosko reprezentanco je v tej sezoni v vseh klubskih tekmovanjih na 28 obračunih dosegel štiri gole in prispeval tri podaje.