Steven Gerrard je postal velik ljubljenec navijačev Glasgow Rangersov, ki so z njim na čelu po desetih letih znova osvojili naslov škotskega prvaka. Za nameček so Rangersi sezono končali še brez poraza. Foto: EPA
Steven Gerrard je postal velik ljubljenec navijačev Glasgow Rangersov, ki so z njim na čelu po desetih letih znova osvojili naslov škotskega prvaka. Za nameček so Rangersi sezono končali še brez poraza. Foto: EPA

Klub iz Birminghama je iskal novega trenerja, potem ko se je po vrsti slabih rezultatov oziroma petih zaporednih porazih za sodelovanje zahvalil Deanu Smithu. V ožjem izboru sta pristala nekdanji strateg Evertona in selektor belgijske reprezentance Roberto Martinez ter Gerrard.

Nekdanji kapetan Liverpoola je prerodil Glasgow Rangerse, s katerimi mu je uspelo končati desetletno prevlado večnega tekmeca Celtica.

Njegova zdaj že nekdanja ekipa igra všečen in učinkovit nogomet, kar je še posebej navdušilo vodstvo Ville, vključno z izvršnim direktorjem Christianom Purslowom, ki 41-letnega Gerrarda zelo dobro pozna še iz časov, ko je bil generalni direktor Liverpoola.

"Aston Villa je klub z bogato zgodovino in tradicijo v angleškem nogometu. Sem neverjetno ponosen, da sem postal trener tega kluba. V pogovorih z lastniki in upravnim odborom sem spoznal, kako ambiciozni so njihovi načrti. Veselim se, da jih bom skušal pomagati uresničiti," je ob predstavitvi povedal Gerrard, ki je bil na klopi Glasgowa od junija 2018.

Aston Villa je trenutno na 16. mestu v angleški ligi. Ekipa je na 11 tekmah osvojila 10 točk.

Edwards zapustil Liverpool, povezujejo ga z Newcastle Unitedom

Športni direktor nogometašev Liverpoola Michael Edwards bo po koncu sezone zapustil Anfield, so sporočili iz kluba. Edwards je bil ključna oseba v uspešnih nakupih kluba, vendar 42-letnik z njim prekinja desetletno sodelovanje, saj si želi nov izziv. "Vedno sem načrtoval, da bom svoj čas v enem omejil na največ deset let, všeč mi je bilo delati tukaj, vendar verjamem, da so potrebne spremembe. Mislim, da je to dobro za delavca in delodajalca. V času, ko sem bil tukaj, smo spremenili veliko stvari, upam, da na bolje. Nekdo nov vedno prinese drugačno perspektivo, nove ideje," je dejal Edwards, ki ga angleški mediji že povezujejo z novim bogatim angleškim klubom, Newcastlom. (STA)