Foto: Reuters
Foto: Reuters

Liverpool, aktualni evropski prvak, je 19. naslov osvojil sedem krogov pred koncem, kar je rekord Premier lige. Potem ko je Manchester City klonil pred Chelseajem (2:1), imajo nogometaši iz mesta Beatlov sedem tekem pred koncem 23 točk naskoka pred sinjemodrimi, ki so prvaki postali v zadnjih dveh sezonah.

Sorodna novica Dolgega čakanja je konec - Liverpool po 30 letih znova angleški prvak

"Brez besed sem. Boljše stvari si ne bi mogel zamisliti. To je več, kot sem lahko sanjal. Neverjetno. Postati prvak s tem klubom, je preprosto neverjetno. To je velik trenutek. Sem prevzet s čustvi. Ta večer je za vas, navijači Liverpoola," je v pogovoru za Sky Sports povedal Jürgen Klopp. Nemški strokovnjak, ki na klopi šestkratnega evropskega prvaka sedi od oktobra 2015, po naslovu ni mogel skriti čustev. S solzami v očeh se je zahvalil navijačem in z izbranimi besedami govoril o svojih varovancih, ki so blesteli vso sezono.

"Od prvega dneva, ko je prišel, sem čutil, da bo vse spremenil. Sledili smo mu in verjeli vanj. Brez njega to ne bi bilo mogoče. Za nami je neverjetna pot, ki pa ni končana. Lačni smo novih uspehov," je o Kloppu dejal kapetan redsov Jordan Henderson. Ko je 53-letni Nemec sedel na vročo klop na Anfieldu, je bil Liverpool deseti. Zdaj je aktualni angleški in evropski prvak.

Zelo blizu naslova je bil že lani, ko je zbral kar 97 točk, a za eno zaostal za Manchester Cityjem. Sezono je vendarle nato kronal z osvojeno Ligo prvakov. "To, kar je fantom uspelo v zadnjih dveh letih, je izjemno. Veseli me, da jih lahko treniram. Od prvega dne prihoda v klub je to zame nora vožnja, ki pa še zdaleč ni končana," je pristavil Klopp in obljubil navijačem, da bodo proslavo naslova v mestu priredili takoj, ko bo to za vse varno. Pozval jih je, naj se kljub velikemu slavju držijo higienskih priporočil in ohranjajo medsebojno razdaljo. Vseeno so navijači preplavili ulice Liverpoola. V okolici stadiona se jih je zbralo več tisoč.

"Lani smo bili tako blizu, pa smo ostali praznih rok. Da nam je zdaj uspelo, je dokaz, kakšen karakter ima to moštvo. Razočaranje nas je gnalo naprej, dokazali pa smo, da smo se veliko naučili. Prepričan sem, da bo lakota po uspehih ostala," je evforično razlagal James Milner, Andrew Robertson pa je dodal: "Zaradi prekinitve prvenstva smo morali čakati dolgih 13 tednov. 13 tednov negotovosti, a naši navijači so čakali 30 let, tako da je bilo v primerjavi z njimi naše čakanje kratko."

Liverpoolu je za naslov čestital tudi Pep Guardiola, ki je s Cityjem slavil v zadnjih dveh sezonah: "Liverpoolova sezona je neverjetna. Čestitke navijačem, trenerju, igralcem … Da smo tako daleč zadaj, je realnost. Povsem zasluženo slavje Liverpoola. Mi se moramo iz te sezone veliko naučiti in se izboljšati v prihajajoči."

Veliko slavje v Liverpoolu po prvem naslovu po letu 1990