Navijači Liverpoola pri proslavljanju naslova angleškega prvaka niso upoštevali nobenih priporočil glede zajezitve epidemije novega koronavirusa. Foto: Reuters
Navijači Liverpoola pri proslavljanju naslova angleškega prvaka niso upoštevali nobenih priporočil glede zajezitve epidemije novega koronavirusa. Foto: Reuters

30 let so navijači redsov čakali na nov naslov angleškega prvaka, številni so si zato dali duška in se niso ozirali na vsa priporočila glede epidemije novega koronavirusa. Najbolj bučno je bilo v predelu Pier Head, kjer se je zbralo na tisoče ljudi, v neredih pa je bilo tudi 34 ljudi ranjenih, trije huje.

Sorodna novica Dolgega čakanja je konec - Liverpool po 30 letih znova angleški prvak

"Vaša strast je tudi moja strast, a trenutno je najpomembnejše, da se izogibamo javnim zbiranjem. Toliko smo naredili za boj proti covidu-19, zato naj ti napori ne gredo v nič. Prosim, da proslavljate na varen način, da ne boste širili bolezni. Ko bo čas primeren za to, bomo proslavljali skupaj," je med drugim v pismu navijačem zapisal priljubljeni nemški strokovnjak.

Klub in organi pregona so sicer že prej več tednov opozarjali navijače, naj se ne zadržujejo v mestu in raje ostanejo doma z družinami.

Rajanje v Pireju ob novi zvezdici Olympiakosa
Na tisoče navijačev je do ponedeljkovih zgodnjih jutranjih ur na ulicah Pireja s pirotehniko slavilo 45. grško prvenstveno zvezdico Olympiakosa, ki je z 2:1 v gosteh premagal atenski AEK in je šest krogov pred koncem sezone že prvak. Olympiakos ima namreč 78 točk, najbližji zasledovalec Paok pa 59.

Olympiakos je s 45 naslovi najuspešnejša ekipa grškega prvenstva v zgodovini. To sezono lahko osvoji dvojno krono, saj ga konec julija čaka še finale grškega pokala, tekmec bo AEK.