Sadio Mane in soigralci si lahko naslov prvaka zagotovijo že 24. junija, ko na Anfield prihaja Crystal Palace. Foto: Reuters
Sadio Mane in soigralci si lahko naslov prvaka zagotovijo že 24. junija, ko na Anfield prihaja Crystal Palace. Foto: Reuters

Za redse so zadeli Sadio Mane, Naby Keita in Takumi Minamino v prvem polčasu, v drugem pa so bili natančni Joel Matip, Ki-Jan Hoever in Leighton Clarkson. Trener Jürgen Klopp je na tekmi preizkusil 23 igralcev, trener Roversov Tony Mowbray pa 22.

"Za nas to ni bila le pripravljalna tekma, ampak pomemben test. Videti je bilo zelo dobro, počutimo pa se zelo čudno, saj na tribunah ni bilo navijačev," je dejal nemški strokovnjak.
Dodal je, da so njegovi varovanci po tekmi takoj odšli domov brez postanka v garderobi in brez prhanja. "Ne vem, kako bo to videti na tekmah v gosteh. Ampak mi se želimo v popolnosti osredotočiti na nogomet. Tisto, kar se bo dogajalo okoli nas, pa bomo seveda sprejeli," je dodal Klopp.

Liverpool ima v prvenstvu 25 točk prednosti pred Manchester Cityjem, ki je s tekmo manj na drugem mestu. Angleško prvenstvo se bo nadaljevalo v sredo, 17. junija, s preloženima obračunoma Aston Villa – Sheffield United in Manchester City – Arsenal. Liverpool bo v nedeljo, 21. junija, igral mestni obračun z Evertonom na Goodison Parku.

Poraz topničarjev, minimalna zmaga Chelseaja
Pripravljalne tekme so igrali tudi ostali klubi iz Premier lige. Arsenal je izgubil proti drugoligašu Brentfordu z 2:3. Zadela sta Alexandre Lacazette in Joe Willock. Chelsea je z zadetkom Pedra premagal Reading z 1:0.