Mauricio Pochettino je bil zelo razočaran po porazu proti Wolverhamptonu v nedeljo na Stamford Bridgeu. Foto: EPA
Mauricio Pochettino je bil zelo razočaran po porazu proti Wolverhamptonu v nedeljo na Stamford Bridgeu. Foto: EPA

V sredo so bili modri popolnoma nemočni na Anfieldu, Liverpool je bil boljši s 4:1, razlika pa je bila zares očitna. V nedeljo so povedli proti Wolverhamptonu v 19. minuti, ko je zadel mladi up Cole Palmer. V nadaljevanju je blestel Matheus Cunha, ki je s hat-trickom poskrbel, da so razočarani navijači Chelseaja z žvižgi "nagradili" svoje ljubljence po novi slabi predstavi.

"Naša realnost je, da trenutno nismo dovolj dobri. Seveda sebe štejem zraven. Moram prevzeti odgovornost za slabe predstave," je poudaril Mauricio Pochettino. 51-letni Argentinec je julija sedel na vročo klop, potem ko je Chelsea lansko sezono končal na zelo skromnem 12. mestu. Že na začetku sezone je bil odpuščen Thomas Tuchel, nato se ni znašel Graham Potter, sezono pa je v vlogi gasilca končal Frank Lampard.

Chelsea je petkrat osvojil Premier ligo (2005, 2006, 2010, 2015 in 2017) in dvakrat Ligo prvakov (2012 in 2021), v zadnjih dveh sezonah pa je padel celo pod raven, ki jo je klub imel pred prihodom bogatega lastnika Romana Abramoviča poleti 2003.

"Prepričan sem, da bodo številni mladi nogometaši zelo napredovali. Imamo veliko nadarjenih posameznikov. Zavedam se, da potrpljenje vodstva kluba ni neskončno. Nobena trenerska služba ni varna. Nočem reči, da sem najboljši in da so moji igralci najslabši. Vsi skupaj moramo prevzeti odgovornost za nastali položaj. Trenutno ne igramo na ravni bogate zgodovine kluba. Moramo kritično oceniti položaj," je dodal Pochettino.

Navijač razjezil Mudrika, ki bi se rad pomeril v igri ena na ena
Eno največjih razočaranj je Mihajlo Mudrik, ki je v Chelsea prišel iz Šahtarja za 70 milijonov evrov. V Londonu se hitri Ukrajinec ni znašel, na 19 tekmah Premier lige je dosegel tri zadetke.

Eden od navijačev je Ukrajincu poslal sporočilo: "Kaj se dogaja s tabo? Si pozabil igrati nogomet? To ni dovolj dobro. Nekaj bo treba spremeniti. Morda bi moral trenirati igro ena na ena. Vsakič, ko igraš, imamo igralca manj na igrišču."

Sporočilo navijača je 23-letnika hitro spravilo s tira. Takoj se je odzval: "Pridi, bova igrala ena na ena. Za 10.000 britanskih funtov." Navijač je dopisovanje javno objavil na Instagramu, na katerem ima 123.000 sledilcev.