Pep Guardiola ni izpolnil pričakovanj predsednika kluba, ki je upal na ubranitev naslova angleškega prvaka. Foto: Reuters
Pep Guardiola ni izpolnil pričakovanj predsednika kluba, ki je upal na ubranitev naslova angleškega prvaka. Foto: Reuters

Guardiola se je sinje modrim, ki so ta teden dobili bitko za nastopanje v Ligi prvakov na Mednarodnem športnem razsodišču (Cas), pridružil leta 2016. Pod njegovim vodstvom je klub dvakrat osvojil naslov angleškega prvaka, trikrat ligaški pokal, lani tudi Pokal FA.

Ko mi kaj ni všeč, se vedno lahko pritožim predsedniku kluba, toda lahko vam povem, da tem trenutku ni najbolj zadovoljen z mano. Trenutno za Liverpoolom zaostajamo za 21 točk. Ni srečen.

Pep Guardiola

Čeprav so ambicije kluba jasne (lastnik in navijači si najbolj želijo evropsko krono), pa predsednik kluba Al Mubarak ne more mimo dejstva, da je bilo njegovo moštvo letos v Premier ligi povsem nekonkurenčno novopečenemu prvaku Liverpoolu.

'Lastnike kluba je treba prepričati'
Če so v prejšnjih sezonah Guardiolovi varovanci prevladovali na Otoku, so letos morali priznati premoč Liverpoolu, ki ima tri kroge pred koncem prvenstva neverjetnih 21 točk naskoka. Rdeči utegnejo letos prvenstvo osvojiti z najvišjo razliko v zgodovini angleškega nogometa. Obenem lahko, če dobijo vse tri tekme do konca sezone, osvojijo 102 točki, kar je prav tako rekorden dosežek na Otoku. "Do svojega kluba sem vedno kritičen," je uvodoma sedmi sili pojasnil Guardiola. Nadaljeval je: "Ko mi kaj ni všeč, se vedno lahko pritožim predsedniku kluba, toda lahko vam povem, da v tem trenutku ni najbolj zadovoljen z mano. Trenutno za Liverpoolom zaostajamo za 21 točk. Ni srečen. Vseeno se o vsem interno pomenimo in skušamo ugotoviti, kaj moramo storiti, da bomo naslednjo sezono dosegali boljše rezultate. Vodilne v klubu je treba prepričati, a vselej zgolj na igrišču."

Klub na zdravih temeljih - s Špancem ali brez njega
49-letnega Španca pogodba s Cityjem zavezuje do naslednjega poletja. Čeprav se še, kot pravi, ni odločil o prihodnosti, verjame, da bo klub z njim ali brez njega nadaljeval uspešno zgodbo. "Manchester City je klub, ki je na trdnih temeljih – z mano ali brez mene. Klub je bil uspešen pred mojim prihodom pod vodstvom Roberta Mancinija in Manuela Pellegrinija. Osvojil je veliko lovorik. Ekipe so igrale lep nogomet. Ko bom odšel – in naj še enkrat poudarim, da ne vem, kdaj se bo to zgodilo – bo struktura kluba, ki se bo še naprej krepil, ostala trdna."